19:51 16.01.2018

Nestle продасть кондитерський бізнес в США італійської Ferrero

2 хв читати
Nestle продасть кондитерський бізнес в США італійської Ferrero

Швейцарська Nestle SA, один з найбільших в світі виробників продуктів харчування, продає американський підрозділ з випуску кондитерських виробів італійської компанії Ferrero за $ 2,8 млрд.

Угода, як очікується, буде закрита до кінця першого кварталу 2018 року. Ferrero оплатить покупку активів грошовими коштами.

"В особі Ferrero ми знайшли виключний притулок для нашого кондитерського бізнесу в США, в якому він зможе процвітати", - йдеться в прес-релізі Nestle.

"У той же час цей крок дозволяє Nestle інвестувати і вводити інновації в широкому колі сфер, де компанія бачить високі перспективи росту і займає провідні позиції, включаючи сегменти догляду за тваринами, бутильованої води, кави, заморожених продуктів і дитячого харчування", - відзначають в Nestle.

Виручка американського кондитерського підрозділу Nestle в 2016 році склала близько 900 млн швейцарських франків ($ 915 млн). На його частку припадає приблизно 3% усієї виручки Nestle в США.

У число брендів цього підрозділу входять популярні на внутрішньому ринку бренди шоколаду Butterfinger, Crunch, BabyRuth, 100Grand, Raisinets, Chunky, OhHenry! і SnoCaps, а також локальні бренди інших кондитерських виробів, в тому числі SweeTarts, LaffyTaffy, Nerds, FunDip, PixyStix, Gobstopper, BottleCaps, Spree і Runts.

"Угода передбачає продаж тільки брендів кондитерських виробів, орієнтованих на ринок США, і не включає відомий бренд печива Toll House, який є для компанії стратегічним", - наголошується в повідомленні Nestle.

"Nestle повністю прихильна розвитку операцій у сфері кондитерських виробів по всьому світу, особливо свого глобального бренду KitKat", - йдеться в прес-релізі.

Nestle є третім за ринковою часткою виробником солодощів у світі після Mars Inc. і Mondelez International Inc. У США компанія займає четверте місце, тут її випереджає ще й Hershey Co.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА