14:11 18.01.2018

Порошенко констатує значне зростання товарообігу між Україною та Канадою завдяки угоді про вільну торгівлю

2 хв читати

Товарообіг між Україною та Канадою в результаті набуття чинності угоди про вільну торгівлю збільшився на 60%, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У наших відносинах із Канадою було багато досягнень. Набула чинності угода про вільну торгівлю, яка значно прискорює і створює кращі умови для розвитку торгівлі та інвестицій. Ми вже відразу маємо конкретний результат, оскільки наш двосторонній товарообіг зріс на 60%", - сказав П.Порошенко в заяві для преси після зустрічі з генерал-губернатором Канади Жулі Пейєтт (Julie Payette) у четвер у Львові.

Він зазначив, що Україна співпрацює з Канадою в різних сферах, і канадські партнери готові ділитися своїм досвідом. "Ми готові дуже ефективно взаємодіяти в усіх сферах", - наголосив глава української держави.

Зокрема, за словами П.Порошенка, Канада активно співпрацює з Україною в питанні розвитку сільської медицини.

Як повідомлялося, угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою було підписано в Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада ратифікувала її 14 березня 2017 року. Президент П.Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року. 1 червня 2017 року угоду підписав генерал-губернатор Канади після того, як її схвалили палата громад і сенат.

Угода набула чинності 1 серпня 2017 року. За інформацією українського посольства, документ скасовує 98% тарифів на експортовані до Канади українські товари, для канадських товарів одразу було скасовано 72% тарифів, а протягом семи років безмитний експорт зросте до 98%. Крім того взаємно відкриваються ринки державних закупівель. Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

22 грудня 2017 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що експорт України в Канаду в 2017 році зріс на 76%, а імпорт із Канади - на 93%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА