11:25 19.01.2018

Україна провадить переговори з Латвією та Естонією про вирішення питання з включенням цих країн до списку офшорних зон

2 хв читати
Україна провадить переговори з Латвією та Естонією про вирішення питання з включенням цих країн до списку офшорних зон

 Україна провадить переговори на рівні послів та міністерств фінансів з огляду на рішення українського уряду включити Естонію та Латвію до списку офшорних зон, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Так, таке рішення було прийняте, і у нас була вже розмова з послами Естонії та Латвії. Це пов'язано з тим, що у двох цих країнах - в Естонії вже кілька років, а в Латвії з 1 січня цього року впроваджено механізм оподаткування прибутку на виведений капітал. Мається на увазі, що прибуток не оподатковується, доки він не розподіляється у вигляді дивідендів, наприклад. Проте у нас є вимоги законодавства... є певний конфлікт із законом. Але це не конфлікт із дружніми державами", - сказав міністр, відповідаючи в парламенті на запитання народного депутата Олександра Кодоли ("Народний фронт").

Він зазначив, що Мінфін працює над вирішенням цього питання з урахуванням того, що Україна має намір запустити модель податку на виведений капітал у 2019 році.

"Ми на контакті і з посольствами, і з міністерствами фінансів цих країн", - зазначив він.

"Здійснюється робота на рівні посольства і на рівні міністрів фінансів цих країн", - підтвердив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці 2017 року включив Естонію, Латвію, Іран, Кубу, Лаос, Ліван, Мальту, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузію та Угорщину до переліку країн, операції з контрагентами яких підлягають контролю у рамках адміністрування закону про трансфертне ціноутворення (ТЦУ). До нього також увійшли Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Маврикій, незалежна держава Самоа. Загальна кількість країн збільшилася із 65 до 85.

За словами посла Естонії в Україні Герта Антсу, офіційна причина включення до списку полягає в тому, що Україна через звільнення реінвестованого прибутку від податку (згідно з податком, що діє в Естонії, на виведений капітал) розглядає естонську ставку податку на прибуток як нульову. Водночас в Естонії прибуток оподатковується під час вилучення дивідендів, і система не дозволяє уникнути оподаткування. "Тому ми вважаємо, що опинилися в списку помилково", - сказав він.

Г.Антсу зазначав, що рішення стосується всіх підприємців, що здійснюють експорт в Україну. Позаминулого року таких фірм було 402.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА