20:47 19.01.2018

Глава групи радників з підтримки реформ в Україні заявляє про необхідність залучення прямих зарубіжних інвестицій в країну

2 хв читати
Глава групи радників з підтримки реформ в Україні заявляє про необхідність залучення прямих зарубіжних інвестицій в країну

Одним з найважливіших пріоритетів проведення реформ в Україні має бути залучення прямих зарубіжних інвестицій, оскільки їх обсяг недостатній для забезпечення потенційного економічного зростання в розмірі 6-7% валового внутрішнього продукту на рік, заявляє глава Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош.

"Один з найважливіших пріоритетів повинен бути - привести більше прямих закордонних інвестицій ... Сьогодні, наприклад, прямі інвестиції, як частка у валовому продукті в Україні - близько 15%. Але щоб мати таке зростання (6-7% на рік) - це не теорія, це досвід інших країн - треба, щоб інвестицій було близько 25% ВВП", - сказав І.Міклош в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

Він зазначив, що в 2017 році прямі інвестиції в Україну склали $ 2 млрд. "Це для української економіки дуже мало ... Є три основні джерела інвестицій - це публічні фінанси ... кредити ... і найважливіше джерело інвестицій - це прямі закордонні інвестиції. Але це пов'язано з верховенством права, це пов'язано з приватизацією", - зазначив І.Міклош.

За його словами, в 2017 році економічне зростання в Україні було трохи менше 2,5% ВВП на рік, "У цьому році ми вже чекаємо 3,5. Значить, якесь зростання є. Але цього недостатньо: я думаю, що Україна має потенціал економічного зростання близько 6%, може бути 7", - зазначив І.Міклош.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА