08:00 20.01.2018

У Нацбанку України допустили дострокове припинення співпраці з МВФ

2 хв читати
У Нацбанку України допустили дострокове припинення співпраці з МВФ

У середині 2018 року Нацбанк України може припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МФВ). Про це в інтерв'ю виданню "Українські Новини" повідомив заступник голови Нацбанку України Дмитро Сологуб.

На думку Сологуба, співпраця може припинитися, якщо Київ до липня 2018 року не отримає черговий транш від МВФ. "З огляду на політичний цикл, відсутність рішення щодо траншу МВФ до кінця другого кварталу, буде свідчити про те, що поточна програма EFF з високою ймовірністю вже не відновиться", - зазначив заступник голови українського Нацбанку.

"Якщо теоретично український уряд за 2 місяці до виборів захоче прийняти купу непопулярних реформ, то він гроші отримає. Але питання в тому, що ймовірність цього низька", - підкреслив Сологуб.

У грудні 2017 року Європейська комісія заявила, що Україна не отримає третій транш на суму € 600 млн. Відмова була пов'язана з порушенням Києвом зобов'язань зі структурних реформ в управлінні та економіці України.

Попередні два транші на суму € 1,2 млрд Євросоюз перерахував Україні в липні 2015 року та в квітні 2017 року. Всього в рамках загального пакету макрофінансової допомоги Київ повинен був отримати € 1,8 млрд.

Глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі 11 січня заявив, що Європейський союз почав вивчати можливість відновлення фінансової допомоги для Києва. За його словами, третій транш від МВФ для України не може бути перерахований "через невиконання Україною чотирьох з 21-ї умови надання такої допомоги".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА