10:39 20.01.2018

Нова програма співпраці України з МВФ не обговорюється, - Данилюк

2 хв читати
Нова програма співпраці України з МВФ не обговорюється, - Данилюк

Нова програма співробітництва України з Міжнародним валютним фондом не обговорюється. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна", опублікованому в суботу.

"Нова програма (співробітництва з МВФ ) не обговорюється. І що могло б у ній бути? Невиконані пункти нинішнього меморандуму? А смисл? Нам необхідно в рамках діючого співробітництва реалізувати максимум для країни. Насамперед ідеться про пріоритетні реформи, необхідні в рамках цієї програми. Тільки після її виконання ми можемо думати про наступні кроки в співробітництві з Фондом", - заявив глава Мінфіну.

За його словами, зараз його зусилля спрямовано на успішне продовження програми МВФ. "На початку цього року я їздив до Вашингтона, для того щоб знайти правильний шлях для продовження співробітництва з Фондом. Це дуже важливо для нас і для МВФ теж. І йдеться не лише про гроші. Ми зараз на тому етапі, коли зупиняти реформи не можна. Навпаки, їх необхідно прискорювати", - наголосив Данилюк.

При цьому він зауважив, що повністю підтримує людей, які стверджують, що Україна як самостійна держава повинна мати можливість працювати без МВФ. "Звичайно, я теж хочу, щоб Україна була самостійною і рухалася вперед без сторонньої допомоги, але багато хто з тих, хто зараз про це говорить, переслідують інші цілі. Вони не хочуть реформ і змін, багато хто прагне позбутися МВФ, щоб законсервувати поточну ситуацію на догоду своїм особистим інтересам", - підкреслив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА