08:44 23.01.2018

Єврогрупа відзначила успіхи програми порятунку Греції та поліпшення економічної ситуації в ЄС

1 хв читати
Єврогрупа відзначила успіхи програми порятунку Греції та поліпшення економічної ситуації в ЄС

Глава Єврогрупи (міністрів фінансів країн ЄС, що використовують євро) Маріу Сентену похвалив "величезні зусилля і прекрасне співробітництво" між урядом Греції і кредиторами у виконанні узгоджених заходів з фінансового порятунку країни.

"Щодо Греції є хороші новини. Ми досягли політичної угоди щодо третього огляду програми Європейського стабілізаційного механізму (ЄСМ)", - сказав М.Сентену в понеділок за підсумками засідання Єврогрупи.

"Наступні виплати їй (Греції - ІФ) складуть 6,7 млрд євро для покриття обслуговування боргу, погашення заборгованості та підтримки платіжного балансу, що важливо для забезпечення повного доступу на ринки", - повідомив він.

В економіці єврозони, за його словами, теж є хороші новини, про що свідчить доповідь МВФ, у якій йдеться, що "економічна ситуація значно покращилася завдяки стійкому зростанню і створенню робочих місць практично у всіх країнах єврозони".

З огляду на це Єврогрупа обговорила пріоритети політики для єврозони на 2018 рік. "Ми домовилися про п'ять рекомендацій, орієнтованих на зростання і підвищення зайнятості, вирішення фінансових проблем, функціонування ринку праці, фінансового сектора і архітектуру єврозони", - сказав М.Сентену.

Що стосується реформування єврозони, існує серйозна зацікавленість в подальшому розвитку Банківського союзу і ЄСМ, зазначив глава Єврогрупи.

Він повідомив, що країни, що не входять до Єврозони, будуть включені в дебати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА