18:12 23.01.2018

Низка компаній в Одесі за два роки привласнила понад 100 млн грн, передбачених на автодороги

2 хв читати
Низка компаній в Одесі за два роки привласнила понад 100 млн грн, передбачених на автодороги

Працівники Служби безпеки України блокували механізм завдання шкоди критичній транспортній інфраструктурі - низка компаній в Одесі незаконно привласнила за два роки понад 100 млн грн, передбачених на будівництво і ремонт автодоріг.

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ, встановлено, що група компаній з Одеси протягом кількох років отримувала замовлення на будівництво та ремонт автодоріг у різних регіонах України. Співробітники СБУ задокументували, що під час державних закупівель власники і топ-менеджмент компаній йшли на змову з організаторами для отримання контрактів. Ділки також застосовували схеми з ухилення від сплати податків, завищення вартості проведених робіт та використаних матеріалів.

Оперативники спецслужби встановили, що загальна сума привласнених тільки за два роки коштів становить понад 100 млн грн. У судовому порядку вже доведено ухилення підприємцями від сплати податків у сумі 5 млн грн.

Згідно з висновком експертів, неякісне виконання підрядниками дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури України та призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

За матеріалами СБУ Антимонопольний комітет України наклав на групу компаній штрафні санкції в сумі понад 37 млн грн і заборонив брати участь у публічних закупівлях терміном на три роки.

Матеріали кримінального провадження нині перебувають на розгляді суду.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року Антимонопольний комітет України оштрафував будівельно-монтажні компанії ТОВ "БК Дорлідер", ТОВ "БК Дорсервіс", ТОВ "Південьдортех" на загальну суму понад 37 млн грн за антиконкурентні дії під час закупівель послуг із ремонту автодоріг.

"Одеським обласним територіальним відділенням АМКУ було викрито змову під час здійснення закупівель послуг поточного ремонту доріг в містах Одеса, Чернівці, Миколаїв, Кілія та поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Н-03 Житомир-Чернівці та автомобільної дороги державного значення Р-46 Харків-Охтирка", - написав голова АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

За словами Ю.Терентьєва, загальна сума накладених штрафів на зазначені підприємства сягнула понад 37 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА