14:50 24.01.2018

Український дім в Давосі: Міжнародним гравцям цікаві українські стартапи, але треба більше інформації

3 хв читати
Український дім в Давосі: Міжнародним гравцям цікаві українські стартапи, але треба більше інформації

 Великим міжнародним інвестиційним компаніям цікаві українські стартапи, особливо у сфері blockchain, але вони мають бути активніші в інформаційному полі, про це в кулуарах Українського дому в Давосі повідомили представники великих венчурих інвестиційних компаній.

"Безумовно, якщо компанія виходить через Силіконову долину в Каліфорнії, їй простіше достукатися до партнера, ментора, інвестора, але це вже давно не обов'язкова умова. Якщо є ідея, фінансовий потік, менеджмент, то українські компанії також можуть розраховувати на отримання фінансування", - сказав Джон Хакер (John Hucker), президент Swiss Finance+Technology Association (Swiss FinTech) агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах форуму.

Крім того, в Європі з'явилася нова Силіконова долина в швейцарському місті Цуг, яка не потребує грошей із Каліфорнії і досить лояльна до східноєвропейських ринків.

Проте інвестори застерігають від пошуку міжнародного фінансування лише на рівні ідеї.

"Ми дуже уважно дивимося на стартапи. Насамперед на якість документів, на менеджмент, на наявні процеси", - наголосив Дон Тапскотт (Don Tapscott), голова The Tapscott Group.

Великі компанії відзначають наявність величезної кількості талантів у цій сфері в Україні, але для досягнення успіхів вони мають бути активніші в інформаційному полі.

"Не забувайте, що здебільшого для західного інвестора все, що східніше, сприймається як Росія. Схоже, настав час якимсь чином інформаційно дистанціюватися", - зазначив Марк Бернеггер (Marc Bernegger), член правління Crypto Finance AG.

Перший в історії Український дім у Давосі (Швейцарія) відбувається під час щорічної зустрічі у рамках Всесвітнього економічного форуму в січні 2018 року. Український дім працюватиме протягом тижня під гаслом "Україна: Креативність. Інновації. Можливості" та покликаний стати динамічним дискусійним хабом. Український дім продемонструє глобальним лідерам бізнесу, політики і громадянського суспільства інвестиційний потенціал і бізнес-можливості України. Український дім відкритий з 22 по 26 січня 2018 року.

Організатором проекту є Українська асоціація венчурного і приватного капіталу (UVCA) в партнерстві з Western NIS Enterprise Fund і Фондом Віктора Пінчука.

Традиція організації так званих "домів" у Давосі - не нова. Протягом багатьох років її створювали уряди, великі корпорації та серйозні організації. Нині, вперше за 50 років існування форуму, Україна прогресує, повною мірою розкриває потенціал і надійно підтримує свій імідж європейського хаба технологій та інновацій.

Золотим спонсором Українського дому є компанія Ciklum, Срібним спонсором - Асоціація "ІТ України".

Спонсорами дискусійних панелей є Horizon Capital, Bitcoin Foundation Ukraine, AgroHub, UNIT.City, Hacken, Northland Power та SocialBoost.

Склад Організаційного комітету Українського Дому (UHOC): Алекса Чопівська, директор UHOC; Андрій Колодюк (UVCA); Ольга Афанасьєва (UVCA); Ярослава Джонсон (WNISEF); Світлана Гриценко (Victor Pinchuk Foundation); Олена Кошарна (Horizon Capital) і Марина Вишегородська (Асоціація "ІТ України"). Проект реалізується в співпраці з UkraineInvest та Національною інвестиційною радою України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА