13:00 25.01.2018

"Нафтогаз" має намір посилити позиції на ринку продажу газу промисловим споживачам за рахунок конкурентнішої ціни - Вітренко

2 хв читати
"Нафтогаз" має намір посилити позиції на ринку продажу газу промисловим споживачам за рахунок конкурентнішої ціни - Вітренко

НАК "Нафтогаз України" має намір посилити свої позиції на ринку продажу газу промисловим споживачам шляхом пропозиції більш конкурентних цін у цьому сегменті, повідомив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Ми вирішили на ринку промисловому бути трошки агресивнішими, встановлювати ціну, яка була б більш привабливою. Далі, я сподіваюся, що і в березні і в наступних місяцях у нас ціна буде більш конкурентоспроможною", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах "Українського сніданку" в Давосі, організованого Фондом Віктора Пінчука.

Раніше НАК оприлюднив ціни на газ для промспоживачів. Так, з 1 лютого 2018 року ціна на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, знизиться на 5,9% (на 577,2 грн) порівняно з січнем - до 9 тис. 195,6 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ). Для інших покупців ціна з лютого знизиться на 5,5% (на 591,6 грн) - до 10 тис. 141,2 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, компанія має намір посилити свої позиції в сегменті продажу природного газу промисловим споживачам, пропонуючи "новий більш гнучкий ціновий продукт".

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2015 року в країні скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз України" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

НКРЕКП вже видала близько 400 ліцензій на постачання газу до України. Зокрема, ліцензії отримали великі світові компанії і трейдери в особі Trafigura, Engie, MET, AOT Energy, DufEnergy, TrailStone.

Наприкінці листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман дорікнув НАК "Нафтогаз України" у низькій частці продажу природного газу комерційному сектору, висловивши припущення, що "у компанії не було відповідного пріоритету".

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, промисловість у 2017 році збільшила споживання природного газу на 12,5% порівняно з 2016 роком - до 10,8 млрд куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА