14:52 25.01.2018

"Нафтогаз" погасив кредитну лінію ЄБРР на $300 млн

2 хв читати
"Нафтогаз" погасив кредитну лінію ЄБРР на $300 млн

НАК "Нафтогаз України" в понеділок погасив кредитну лінію Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на $300 млн, повністю виконавши свої зобов'язання в рамках укладеного в жовтні 2015 року угоди, повідомляється в прес-релізі компанії.

Кошти кредитної револьверної лінії ЄБРР, гарантованої державою, використовувалися НАК для закупівлі природного газу, необхідного для забезпечення потреб українських споживачів на протязі опалювальних сезонів 2015-2018 років.

Загалом у рамках кредитної угоди на західному кордоні України було закуплено 5,3 млрд куб. м газу за процедурами закупівель ЄБРР.

У НАК нагадали, що однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація Кабінетом Міністрів України плану дій щодо реформи корпоративного управління в "Нафтогазі". У грудні 2017 року уряд призначив новий склад наглядової ради НАК, але узгоджені документи, які надають наглядовій раді відповідні повноваження відповідно до стандартів ОЕСР, досі не введені в дію.

За даними НАК, восени 2017 року уряд не звернувся до ЄБРР щодо продовження дії поточної угоди.

Раніше керівний директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж (Francis Malige) повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що можливість відкриття нової подібної кредитної лінії залежить від відносин НАК з урядом України і подальшого прогресу в сфері корпоративного управління.

При цьому Ф.Маліж вказав, що одного тільки формування наглядової ради з більшістю незалежних членів недостатньо, як недостатньо і правильних дій самого "Нафтогазу" в сфері корпоративного управління.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА