20:14 25.01.2018

Южаніна розкритикувала озвучену раніше оцінку втрат бюджету від податку на виведений капітал у 80 млрд грн

2 хв читати
Южаніна розкритикувала озвучену раніше оцінку втрат бюджету від податку на виведений капітал у 80 млрд грн

Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна висловила незгоду з озвученою раніше начальником Офісу великих платників податків Євгеном Бамбізовим оцінкою бюджетних втрат від введення податку на виведений капітал в 80 млрд грн на рік.

"Я з подивом прочитала його (Євгена Бамбізова - ІФ) коментар. У чому його помилка? Він назвав всю цифру податку на прибуток, що сплачується до держбюджету. Або він не знає, що система сплати цього податку, державної частки, залишається для держпідприємств, тобто держпідприємства будуть сплачувати податок на прибуток. І не розумію, чому він не підрахував усі інші платежі, які будуть обкладатися податком на виведений капітал", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" Н.Южаніна в Давосі в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

Раніше Є.Бамбізов заявляв, що втрати держбюджету від введення нового податку і скасування податку на прибуток і на виплату доходів нерезидентам, так званий податок на репатріацію складуть близько 80 млрд грн.

Н.Южаніна підкреслила, що податком на виведений капітал передбачається обкласти не тільки дивіденди, сплачені юридичними особами. "Абсолютно немає. Є інші платежі, які ми зараз "не наздоганяємо", і які ми можемо з часом з трансфертного ціноутворення "наздогнати", ось вони у нас будуть обкладатися податком при виведенні з України", - зазначила вона.

За словами Н.Южаніної, парламентський комітет зберігає оцінку можливих втрат на рівні 20 млрд грн на рік при введенні нового податку.

Вона зазначила, що введення податку на виведений капітал також дозволить упорядкувати виплату дивідендів, лібералізувати і зробити більш прозорим цей процес.

"У нас багато проблем з виплатою дивідендів. Мені здається, що єдина ставка упорядкує виплату дивідендів. Оподаткування відбуватиметься один раз замість сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на прибуток. Це буде не тільки лібералізація, але і прозорість", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко зазначив заміну податку на прибуток податком на виведений капітал одним із пріоритетів на 2018 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА