21:33 25.01.2018

Порошенко впевнений, що Україна незабаром потрапить до 50-тки рейтингу Doing Business

2 хв читати
Порошенко впевнений, що Україна незабаром потрапить до 50-тки рейтингу Doing Business

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Україна зможе зайняти місце серед перших 50-ти країн в рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку (СБ).

"Глава держави висловив упевненість в тому, що Україна досягне ще кращих результатів і зможе зайняти місце серед перших 50-ти країн рейтингу Doing Business", - повідомляє прес-служба президента за підсумками його виступу на інвестиційній панелі Української асоціації венчурного і приватного капіталу в "українському домі" в Давосі (Ukraine House Davos), де проходить 48-е щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму.

"У короткому періоді часу будемо в першій 50-тці. Це абсолютно реалістично", - сказав він.

П.Порошенко наголосив на ролі Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Світового банку, Міжнародного валютного фонду (МВФ), міжнародних фінансових інституцій та інших в підтримці реформ.

"Сьогодні була дискусія - стакан наполовину повний або порожній. У мене є нова версія і, сподіваюся, президент (президент ЄБРР Сума Чакрабарті - ІФ) підтримає мене - стакан вже не наполовину (повний), а ми маємо вже більше. І це важливе повідомлення - будь ласка, більше не витрачайте час і не чекайте червня-липня-серпня або восени. Це правильний час і місце сьогодні бути в Українському домі в Давосі. Ми чекаємо вас, інвесторів", - підкреслив глава держави.

У цьому контексті він зазначив, що було зроблено багато для поліпшення інвестиційного клімату. "Україна зараз інша. Ви можете приїхати, і ми покажемо вам це", - підкреслив П.Порошенко.

За словами П.Порошенка, в цьому році понад 80 компаній - світових лідерів - звернулися з пропозицією про зустріч з ним. "Це дуже гарна характеристика того, наскільки популярна Україна зараз серед інвесторів і наскільки вони вірять в наш успіх", - додав глава держави.

Він також навів приклади змін в Україні за останній період. За його словами, вдалося досягти макрофінансової стабільності, очистити банківську систему, прийняти реформу освіти, охорони здоров'я, судову і пенсійну реформи, важливі кроки в сфері кібербезпеки, сільську медицину. Президент нагадав, що був прийнятий новий закон про приватизацію.

"Коли я був обраний президентом, Україна не мала 3G зв'язку через корупцію. Незабаром ми відкриємо конверт для 4G зв'язку. У нас є багато компаній, готових інвестувати в це", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА