11:06 30.01.2018

Насалик обговорив з ЄБРР формування наглядової ради "Укренерго" і розвиток відновлюваної енергетики

2 хв читати
Насалик обговорив з ЄБРР формування наглядової ради "Укренерго" і розвиток відновлюваної енергетики

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик і представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) обговорили проведення конкурсного відбору на посади незалежних членів наглядової ради НЕК "Укренерго", повідомила прес-служба міністерства з посиланням на зустріч в понеділок.

"Питання корпоратизації державних підприємств та формування незалежної наглядової ради "Укренерго" є одними з найбільш актуальних питань реформування енергетичного сектора", - зазначив міністр.

Сторони також обговорили розвиток відновлюваної енергетики в країні. Представники ЄБРР запропонували додатково обговорити можливості законодавчого регулювання та фінансування проектів ВДЕ в Україні з урахуванням міжнародного досвіду.

І.Насалик наголосив на доцільності розгляду питання впровадження накопичувачів енергії, які дадуть можливість використовувати додаткові потужності ВДЕ. "Впровадження накопичувачів енергії дасть можливість для поступового зменшення використання ТЕС і виконання зобов'язань України зі скорочення викидів", - сказав міністр.

Як повідомлялося, міністерство енергетики та вугільної промисловості України оголосило конкурсний відбір на посади чотирьох незалежних членів до наглядової ради НЕК "Укренерго". Заяви та документи на участь у відборі приймаються до 2 березня 2018 року.

Міненерговугілля планує сформувати НР з наступною спеціалізацією: стратегія і розвиток бізнесу; регуляторна політика конкурентного ринку електроенергії; операційна ефективність; фінанси і аудит; управління мережами електропередач; управлінні е ризиками; комплаенс; корпоративне управління.

Положення про принципи формування НР "Укренерго" передбачає, що його кількісний склад повинен складатися з семи членів, зокрема чотирьох незалежних. НР планується сформувати з осіб з різною компетенцією для забезпечення максимально різноманітного досвіду і професійних навичок. За наявності двох кандидатур з однаковою компетенцією і навичками перевагу буде надано кандидату з досвідом роботи в компаніях - системних операторів передачі е/е з ENTSO-E.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але буде перетворено в закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА