11:44 30.01.2018

"Рошен" у 2018 р. інвестує 90 млн грн у проект "Рошен Плаза" на майданчику Київської кондфабрики

3 хв читати
"Рошен" у 2018 р. інвестує 90 млн грн у проект "Рошен Плаза" на майданчику Київської кондфабрики

Корпорація "Рошен" цього року інвестує 90 млн грн у створення громадського простору на території розташованої в центрі столиці Київської кондитерської фабрики "Рошен", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"Рошен Плаза - це умовна назва проекту реконструкції та благоустрою території Київської кондитерської фабрики Roshen. Фабрика не припиняє свого існування, але потужності її зменшено", - вказали в корпорації.

Зокрема, в "Рошен" зазначили, що "Київський торт" і далі виготовлятимуть на Київській кондитерській фабриці.

"На території фабрики залишиться частина виробничих приміщень, в одному з корпусів буде офіс компанії, а також об'єкти громадського призначення", - повідомили в корпорації.

Згідно з інформацією, наприкінці весни на території фабрики буде відкрито демонстраційний центр з лінією виробництва шоколадних плиток, де можна буде побачити тонкощі й особливості виготовлення солодощів, а до кінця року буде завершено перший етап благоустрою площі і відкритий безкоштовний сезонний каток площею понад 2 тис. кв. м.

Другий етап благоустрою завершиться в 2019 році, він передбачає встановлення динамічного фонтану і створення технічного комплексу для відеопроекції і світломузичного шоу, додали в "Рошен".

У корпорації зазначили, що концепція суспільного простору - в процесі доопрацювання, а роботи з реконструкції, ймовірно, будуть закінчені до 2020 року.

Раніше президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський повідомив в інтерв'ю "Новому часу", що переїзд офісу у заводську будівлі заплановано на поточний рік.

Корпорація "Рошен" входить до топ 30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До неї входять Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробнича діяльність Липецької фабрики (РФ) була зупинена з 1 квітня 2017 року.

Мережа фірмових магазин Roshen в Україні налічує 50 магазинів у п'яти регіонах України. Перший відкрився в 2009 році в Києві. Корпорація щороку відкриває в середньому 5-6 фірмових магазинів.

Згідно з підписаним П.Порошенком у січні 2016 року договором, він передав свою частку 85% у корпорації в незалежний сліпий траст (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також чотирирічну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд "Кондитерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

Відповідно до звітів Київської кондитерської фабрики "Рошен", її виручка з 2013 року до 2016 року скоротилася в 2,1 раза - до 232,31 млн грн, а чистий прибуток - в 4,1 раза - до 3,92 млн грн, зокрема в 2016 році скорочення цих показників становило відповідно 7,3% і 2,8 раза. Середня кількість працівників за чотири роки скоротилася вдвічі - до 846 осіб, хоча в 2016 році було зафіксовано зростання персоналу на 11,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА