14:21 31.01.2018

Єврокомісія може подати до суду на 9 країн ЄС через забруднення повітря

2 хв читати
Єврокомісія може подати до суду на 9 країн ЄС через забруднення повітря

 Європейська комісія зажадала від дев'яти країн Європейського союзу до 5 лютого вжити ефективних заходів боротьби проти високого рівня забруднення повітря.

Якщо не будуть зроблені кроки, які "без зволікання" приведуть до зменшення вмісту шкідливих речовин у повітрі до допустимого рівня, Єврокомісія звернеться з позовом до суду Євросоюзу, заявила комісар ЄС з питань екології та рибного лову Кармену Велла.

Після кризової зустрічі з міністрами навколишнього середовища Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Великобританії, Румунії, Угорщини, Чехії та Словаччини єврокомісар назвала недостатніми заходи, яких ці країни планують вжити проти забруднення повітря. Вона пояснила, що ці плани ще перевірятиуть, повідомляє Deutsche Welle.

Раніше Єврокомісія розпочала штрафну процедуру щодо дев'яти держав, звинувативши їх у порушенні законодавства ЄС у зв'язку з перевищенням рівня шкідливих речовин у повітрі. Третім етапом цієї процедури є подання позову до суду ЄС. Це відбувається, якщо після попереджень Брюсселя його вимоги залишаються невиконаними.

За даними ЄК, щороку в Євросоюзі лише наслідки забруднення повітря вмирають близько 400 тис. осіб.

У вівторок стало відомо, що рівень забруднення повітря в лондонському районі Брікстон досяг річного ліміту в рамках нормативів ЄС із екології. Проте, екологічна ситуація в місті покращилася - в 2017 році річний норматив із забруднення повітря в Лондоні було перевищено вже до 6 січня, зазначає агентство Bloomberg.

Великобританія щорічно порушує нормативи ЄС за рівнем забруднення повітря з 2010 року. Незважаючи на те, що уряд країни ініціював процес виходу з європейського блоку, правила ЄС поширюватимуться на Сполучене Королівство до завершення Brexit у квітні 2019 року.

Мер Лондона Садок Хан, що страждає від астми, за останні роки вжив кілька заходів для зниження рівня забруднення від транспорту. До квітня 2019 року він розраховує створити зони з низьким рівнем викидів шкідливих речовин в атмосферу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА