14:56 31.01.2018

Кабмін ввів до складу НР "Укробронпрому" зарубіжного радника держконцерну, екс-голову DARPA Ентоні Тетера

2 хв читати
Кабмін ввів до складу НР "Укробронпрому" зарубіжного радника держконцерну, екс-голову DARPA Ентоні Тетера

Кабінет Міністрів України призначив членом наглядової ради (НР) держконцерну "Укроборонпром" зарубіжного радника держконцерну, екс-голову Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA, 2001-2009) Ентоні Тетера (Anthony Tether).

Проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів схвалено на засіданні уряду в середу.

Як повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, призначення до складу НР "Укроборонпрому" за квотою уряду екс-глави DARPA, що має серйозний професійний досвід і міжнародний авторитет, спрямоване на забезпечення насамперед підвищення прозорості роботи "Укроборонпрому".

Він нагадав, що в січні до складу наглядової ради увійшов ректор Національного технічного університету України (НТУУ) "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" Михайло Згуровський, якого вже обрано головою НР.

"Думаю, що це новий етап у роботі "Укроборонпрому" в частині прозорості", - сказав прем'єр.

Е.Тетера було призначено зарубіжним радником "Укроборонпрому" в серпні 2016 року. На цій посаді він консультує держконцерн із питань розвитку ОПК України та просування української оборонної продукції на зовнішні ринки.

До складу створеного в 2010 році згідно з указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 р. закону України, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК. Згідно зі статутом держконцерну, його найвищим органом управління є наглядова рада у складі п'яти членів із повноваженнями терміном на п'ять років, трьох з яких призначає президент, двох - уповноважений орган управління (Міністерство економічного розвитку і торгівлі - ІФ).

18 січня указом президента №8/2018 до складу НР було призначено ректор НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" М.Згуровського. На сьогодні до складу НР "Укроборонпрому", окрім нього, входять, також екс-головнокомандувач ВПС ЗСУ Ярослав Скалько та голова Держслужби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський. Наразі у складі НР залишається вільною ще одна вакансія за квотою уряду.

У січні М.Згуровський заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що посилення взаємодії між оборонним виробництвом і наукою з орієнтиром на DARPA розглядається одним із ключових напрямів реформи оборонної промисловості України та держконцерну "Укроборонпром".

"Щось подібне для координації, для зближення науки і високотехнологічного виробництва, і підготовки кадрів має відбутися і в Україні, в системі "Укроборонпрому". Це дуже важливий крок реформування", - наголосив голова НР держконцерну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА