17:48 31.01.2018

Рада НБУ закликає до координації фіскальної та монетарної політики і продовження співпраці України з МВФ

2 хв читати
Рада НБУ закликає до координації фіскальної та монетарної політики і продовження співпраці України з МВФ

Рада Національного банку України (НБУ), засідання якої за участю членів Вищої експертної ради при Раді НБУ відбулося 30 січня, рекомендує координацію фіскальної і монетарної політики і продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомив заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов.

"Буде кілька рішень... Перше - це координація: велика проблема між фіскальною та монетарною політикою, тобто треба їх координувати. Це одна з кількох рекомендацій. Друга - все одно потрібно продовжувати поліпшувати гнучкість і структурність економіки, щоб вона могла реагувати на виклики, і третє - важливо, щоб зменшилися ці ризики, щоб були виконані умови програми МВФ", - сказав він в бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Т.Милованов підкреслив важливість продовження співпраці України з МВФ.

"Я вважаю, що речі, які просить МВФ, вони корисні для суспільства - це боротьба з корупцією, більш дисциплінована бюджетна політика, макроекономічна стабільність - це великими мазками. У будь-якому випадку, реальність полягає в тому, що у нас великі виплати в 2019 році, транші затримуються, це впливає на очікування, це впливає на тиск на ціни і на курс, це впливає на економічну активність, і нам реально необхідно якимось чином виконувати умови для того, щоб отримати фінансування ", - сказав він.

При цьому він зазначив, що фінансування МВФ значно дешевше, ніж фінансування, яке країна може отримати на ринку. "Якщо ми відмовляємося від МВФ, наприклад, то тоді треба розуміти, чи готові нас профінансувати ринки або будемо ми це закривати бюджетним дефіцитом з відповідними наслідками для інфляції і для економічного зростання і навіть для політичного тиску, тому що буде інфляція - буде політичне невдоволення людей. Якщо ми готові відмовлятися від МВФ і від проведення структурних реформ, то яка є альтернатива?" - сказав Т.Милованов.

Як повідомив НБУ на веб-сайті, учасники засідання обговорили питання, пов'язані з практикою реалізації політики інфляційного таргетування в Україні та в країнах з середніми і низькими доходами. Також розглядалося питання про поточний стан валютного ринку України.


Повний текст бліц-інтерв'ю Т.Мілованова буде опублікований на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА