21:31 31.01.2018

ФРС США очікувано зберегла базову ставку в діапазоні 1,25-1,5%

2 хв читати
ФРС США очікувано зберегла базову ставку в діапазоні 1,25-1,5%

Федеральна резервна система (ФРС) США за підсумками засідання 30-31 січня прийняла рішення зберегти процентну ставку з федеральних кредитних коштів (federal funds rate) в діапазоні 1,25-1,50% річних, говориться в комюніке Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC).

Рішення FOMC співпало з очікуваннями переважної більшості економістів та учасників ринку.

При цьому Федрезерв вказав на те, що інфляція в США підніметься в цьому році до цільового рівня приблизно в 2%.

"Інформація, отримана після грудневого засідання FOMC, вказує на триваюче зміцнення ринку праці і зростання економічної активності впевненими (solid) темпами", - йдеться в комюніке. На попередньому засіданні ФРС давала таку ж оцінку ситуації в економіці.

"Зростання в сфері зайнятості, споживчих витрат і інвестицій до основного капіталу було впевненим, а рівень безробіття залишався низьким. У річному вираженні як загальний показник інфляції, так і інфляція без урахування цін на продукти харчування і паливо продовжували залишатися нижче 2%", - говориться в документі. Цей абзац змінився в порівнянні з грудневим текстом.

"Ринкові показники інфляційної компенсації підвищилися за останні місяці, але залишаються низькими, - вважають керівники Федрезерву. - Показники довгострокових інфляційних очікувань, засновані на опитуваннях, в цілому незначно змінилися".

"Обов'язком FOMC є сприяння максимальному працевлаштуванню населення та цінової стабільності. Комітет очікує, що при подальшому поступовому коригуванні характеру грошово-кредитної політики економічна активність буде збільшуватися помірними темпами, а показники ринку праці залишаться сильними", - наголошується в заяві.

"Очікується, що інфляція в річному вираженні буде рости в цьому році і стабілізується біля цільового рівня FOMC в 2% в середньостроковій перспективі, - йдеться в документі. - Короткострокові ризики для економічного прогнозу виглядають приблизно збалансованими, однак FOMC уважно відстежує показники інфляції".

У грудні ФРС підвищила відсоткову ставку з 1-1,25% до 1,25-1,50% річних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА