19:28 02.02.2018

Кількість туристів у Львівській області у 2017 році збільшилася приблизно на 50%

3 хв читати
Кількість туристів у Львівській області у 2017 році збільшилася приблизно на 50%

Кількість туристів, які подорожують до Львівської області, за результатами 2017 року збільшилася приблизно на 50% порівняно з 2016 роком, навів статистику голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"Динаміка зростання з туристичного збору - близько 25%. Але пропозиція приватного сектора з розміщення у Львові, думаю, не менша від готельного фонду. І якщо врахувати тінізацію, думаю, приріст із туризму в 2017 році сягнув щонайменше 50%. Зовнішній туризм дуже просів, тобто зростання відбулося переважно за рахунок внутрішнього туризму", - повідомив О.Синютка під час спілкування з журналістами.

За його словами, ключовим поштовхом для розвитку туризму у Львівській області стало залучення якірного інвестора для будівництва курорту в Славському (ТОВ "ОККО-рітейл" - ІФ).

"У Славському є об'єкт інвестування. Дороги буде побудовано коштом держави, водопровід до кордону ділянок буде підведено силами бюджету, решта реалізовуватиметься за інвестиційні кошти. Кошторис проекту на п'ять років, відповідно до майстер-плану, виходить за межі EUR1 млрд. Інвестор, по суті, наразі сконцентрувався на розвитку сіл Верхня та Нижня Рожанка, трохи пересунувши проект від гори Тростян ... Теоретично у 2019 році ми маємо вже вийти на будівництво", - пояснив голова Львівської облдержадміністрації.

При цьому він наголосив, що при проектуванні буде враховано і позитивний, і негативний досвід будівництва гірськолижного комплексу "Буковель". Крім розвитку гірськолижного курорту також буде зроблено акцент на розвитку зеленого туризму.

"Ми розраховуємо, що Верхня-Нижня Рожанки стануть базовим мегакурортом, а в Турківщині-Самбірщині хочемо зберегти автентичність, щоб не допустити будівництва там мегакурортів. За планом турист, який приїжджає на гірськолижний курорт, зможе в межах 100 км отримати також інший досвід - побачити народні промисли, автентичний уклад життя. Там практично відсутня велика забудова, й ми хочемо зберегти цей колорит", - зазначив О.Синютка, додавши, що облдержадміністрація активно просуває цю частину Карпат - район Турки, Самбора, Старого Самбора - як об'єкт для інвестування, однак поки що охочих інвестувати немає.

За його словами, з метою сполучення курорту Славське та Турки-Самбора у 2017 році було побудовано відгалуження від траси М-06.

"Минулого року ми відремонтували 600 км доріг, і третя частина з них - це гірські території ... Дві автотраси - М-06 і Самбір-Ст.Самбор-Турка ми сполучили перемичкою завдовжки 30 км (умовна її назву Бориня-Мохнате). Тобто цей регіон ми повністю з'єднали інфраструктурою", - пояснив О.Синютка.

Як повідомлялося, голова об'єднаної територіальної громади (ОТГ) Славського Володимир Бега повідомив журналістам, що ТОВ "ОККО-рітейл" планує у 2019 році розпочати будівництво гірськолижного курорту в Славському Сколівського району Львівської області.

За його словами, компанія два роки тому офіційно зареєструвалася в Славському та сплачує податки до місцевого бюджету - після приходу інвестора місцевий бюджет зріс з 1,5 млн грн до 40 млн грн.

За планом будівництво курорту розпочнеться у 2019 році на північному схилі гори Захар Беркут з боку села Верхня Рожанка.

"У 2018 році - робота з технічною документацією, затвердженням і виділенням землі, а в 2019 році розпочнеться будівництво", - пояснив голова ОТГ Славського.

Згідно з проектом, друга черга будівництва передбачає будівництво на горі Тростянець. Весь комплекс міститиме до 65 км гірськолижних трас.

Загальний термін реалізації проекту становить три-п'ять років, обсяг інвестицій - до $500 млн.

ТОВ "ОККО-рітейл" (Славське) створено у 2000 році. Згідно з держреєстром, власником 99% компанії станом на січень-2018 є ПАТ "Концерн Галнафтогаз", кінцевим бенефіціаром - Віталій Антонов.

Статутний капітал підприємства становить 2 млн грн.

Як повідомлялося раніше, концерн "Галнафтогаз" управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. До його складу входить близько 440 АЗК, більшість - під брендом "ОККО".

Мажоритарним акціонером компанії є В.Антонов. Серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку, Goldman Sachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis Asset Managers, LLP та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА