14:01 05.02.2018

UVCA говорить про можливість міграції українського криптовалютного бізнесу в Білорусь через тиск силовиків

2 хв читати
UVCA говорить про можливість міграції українського криптовалютного бізнесу в Білорусь через тиск силовиків

Українська асоціація венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA) прогнозує можливість виїзду українського криптовалютного бізнесу в країни, де на державному рівні створюються умови для успішної роботи з криптовалютою, зокрема в Білорусь, повідомив в коментарі "Інтерфакс-Україна" голова наглядової ради UVCA Андрій Колодюк.

Він підкреслив, що раніше держава через свої силові структури активно тиснула на IТ-компанії, однак цей етап український IТ-бізнес зміг пережити.

"Хтось поїхав, але загалом, спільними зусиллями нам вдалося "відбитися". Тому що правда була на нашому боці, і той факт, що жодна справа не була доведена до суду, тільки підтверджує це", - зазначив А.Колодюк.

За його словами, під час проведення Українського дому в Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму UVCA приділила особливу увагу блокчейну і криптовалюті, оскільки ця тема є всесвітнім трендом.

"Повертаючись в Україну, ми бачимо, що всі досягнення можуть бути перекреслені роботою силових "структур". Якщо тиск не припиниться, то весь бізнес переїде, наприклад, в Білорусь, де на державному рівні створюються всі умови для успішної роботи. Виникає питання, на кого працює той же Матіас: на український бізнес або на Лукашенка, який, на відміну від нашої влади, сприяє тому, щоб майнери працювали в Білорусі", - заявив голова наглядової ради UVCA.

За його словами, українські панелі з блокчейну і криптовалюти стали одними з найбільш популярних.

"Причина цього - не тільки всесвітній тренд, але і те, що Україна вже є на світовій карті крипто-бізнесу. Так, за тиждень до Форуму, згідно з дослідженням Citi-Bank, Україна увійшла в топ-5 країн з розвитку блокчейн бізнесу", - підкреслив А.Колодюк.

Він також заявив, що відвідувачі криптовалютних панелей Українського дому приходили не просто послухати, а в основному обговорювати спільні проекти.

Як повідомлялося, в UVCA заявляли, що Український дім в Давосі користувався великим інтересом серед іноземних інвесторів.

Золотим спонсором Українського дому є компанія Ciklum, Срібним спонсором - Асоціація "ІТ України".

Спонсорами дискусійних панелей є Horizon Capital, Bitcoin Foundation Ukraine, AgroHub, UNIT.City, Hacken, Northland Power і SocialBoost.

Склад Організаційного комітету Українського Дому (UHOC): Олекса Чопівський, директор UHOC; Андрій Колодюк (UVCA); Ольга Афанасьєва (UVCA); Ярослава Джонсон (WNISEF); Світлана Гриценко (Victor Pinchuk Foundation); Олена Кошарна (Horizon Capital) і Марина Вишегородська (Асоціація "ІТ України"). Проект реалізується у співпраці з UkraineInvest і Національної інвестиційної ради України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА