16:17 06.02.2018

Омелян ініціює повернення з областей коштів до Дорожнього фонду у разі їх невикористання протягом 2 років

1 хв читати
Омелян ініціює повернення з областей коштів до Дорожнього фонду у разі їх невикористання протягом 2 років

 Міністр інфраструктури України Володимир Омелян має намір ініціювати перед законодавчою і виконавчою владою реалізацію норми, згідно з якою у разі дворічного невикористання коштів, виділених з Державного дорожнього фонду на фінансування автодорожньої галузі, їх повертатимуть до фонду.

"Хочу звернутися до керівників обласних державних адміністрацій. В умовах децентралізації доріг, поширення стандартів прозорості на дороги місцевого значення надзвичайно важливим кроком є довіра з боку громадян і бізнесу", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

За словами профільного міністра, в цьому році області отримають понад 11 млрд грн тільки з Дорожнього фонду, за іншими напрямами бюджетного фінансування ця цифра буде значно вищою.

"Для нас вкрай важливо, щоб ці дороги будувалися, щоб ці гроші не лежали на рахунках. Цього тижня після наради з "Укравтодором" я має намір ініціювати перед урядом і Верховною Радою питання, що в разі невикористання протягом двох років коштів, які отримані в результаті децентралізації на обласному рівні, їх повертають Дорожньому фонду", - заявив В.Омелян.

Як повідомлялося, з 1 січня 2018 року у рамках децентралізації 123,105 тис. км доріг місцевого значення передано у відповідальність місцевої влади.

Зараз "Укравтодор" відповідає за 46,985 тис. км доріг міжнародного і національного значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА