17:42 09.02.2018

Експерти МВФ у Києві нададуть владі України рекомендації щодо Антикорупційного суду

2 хв читати
Експерти МВФ у Києві нададуть владі України рекомендації щодо Антикорупційного суду

Група експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) у рамках візиту до Києва, зокрема, надасть владі України рекомендації щодо Антикорупційного суду, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Разом із місією прибуде кілька експертів, які працюватимуть і нададуть рекомендації щодо закону про створення Антикорупційного суду", - сказав він на прес-конференції в Дніпрі в п'ятницю.

При цьому О.Данилюк зазначив, що зараз саме той час, коли ця місія МВФ потрібна для того, щоб Україна могла просунутися далі в співпраці з Фондом.

Як повідомлялося, команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ у період із 12 по 16 лютого для проведення технічних консультацій з представниками влади України.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з В.Гройсманом у квітні 2016 року переговори щодо продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

У рамках четвертого перегляду, який відкриває шлях для отримання п'ятого траншу, МВФ ще продовжує вивчати ухвалений Верховною Радою закон про пенсійну реформу. Окрім цього, Україна має прийняти законодавство про створення антикорупційного суду, реформувати, а також здійснити коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

Нещодавно Київ виконав одну з умов перегляду - було ухвалено новий закон про приватизацію. Окрім того, П.Порошенко вніс до ВР кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ, яка фактично стала вакантною з весни минулого року, коли нинішня глава Валерія Гонтарева подала у відставку.

Водночас МВФ ще не визначився з датою прибуття місії в Україну у рамках четвертого перегляду програми EFF.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА