13:27 12.02.2018

У корпорації "Богдан" спростували повідомлення ЗМІ про начебто призупинення виробництва і закупівлі санітарних Богдан-2251 для ЗСУ

2 хв читати
У корпорації "Богдан" спростували повідомлення ЗМІ про начебто призупинення виробництва і закупівлі санітарних Богдан-2251 для ЗСУ

 У корпорації "Богдан" спростовують повідомлення ЗМІ про начебто призупинення виробництва і закупівлі санітарних автомобілів Богдан-2251 для медичної служби Збройних сил України.

"Ні про яке призупинення виробництва Богдан-2251 або про відмову від закупівель, як повідомляли деякі ЗМІ, не йдеться", - зазначено в розміщеному на сайті повідомленні прес-служби корпорації.

Як уточнює прес-служба, за підсумками круглого столу з проблемних питань експлуатації санітарної автотехніки, що відбувся нещодавно за участю представників Міністерства оборони, громадських і волонтерських організацій, виробник спільно із замовником ухвалив рішення про підготовку заходів щодо модернізації санітарного" Богдан-2251" для потреб медслужби ЗСУ.

Створені з цією метою спільні робочі групи мають забезпечити уточнення технічного завдання на автомобіль, підготувати фінансово-економічне обґрунтування пропонованих змін в ув'язці з діючою системою медичної евакуації та вимогами лікувально-евакуаційного процесу, уточнюється в повідомленні.

Як нагадують у корпорації, до постачання Міноборони санітарний Богдан-2251 пройшов серію випробувань державної комісії, за результатами якої ухвалено рішення про його закупівлі для медслужби ЗСУ.

Згідно з даними прес-служби, за підсумками постачання та експлуатації в армії 50 одиниць санітарних Богдан-2251 у 17% автотехніки було виявлено технічні несправності. Головною їхньою причиною, згідно з висновками спеціально створеної комісії, став вихід із ладу паливної системи внаслідок використання неякісного палива, а також порушення умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування.

Розробником і виробником Богдан-2251, який покликаний замінити в українській армії морально і технічно застарілі УАЗ-3962 російського виробництва, є черкаське ДП "АСЗ №2" АТ "АК Богдан Моторс".

"Ступінь локалізації виробництва автомобіля в Україні становить 70%. Це дозволяє оперативно реагувати і модернізувати його конструкцію на відміну від варіантів імпортних закупівель", - зазначає прес-служба.

Раніше деякі ЗМІ повідомили про начебто призупинення Міноборони серійного виробництва і закупівлі санітарних Богдан-2251 для медслужби ЗСУ.

Корпорацію "Богдан" створено в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів та Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік. У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, зокрема санітарну, автотехніку для військових замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА