14:45 12.02.2018

ОЕСР висловила побоювання щодо затримки Україною підписання Багатосторонньої конвенції з BEPS

1 хв читати
ОЕСР висловила побоювання щодо затримки Україною підписання Багатосторонньої конвенції з BEPS

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) надіслала листа президентові України Петру Порошенку, в якому висловлює побоювання щодо затримки підписання Україною Багатосторонньої конвенції щодо плану дій ОЕСР з протидії розмиванню оподатковуваної бази і виведенню прибутку з-під оподаткування (Base erosion and Profit Shifting, BEPS).

"На жаль, затримка українською стороною підписання Багатосторонньої конвенції може послати негативний сигнал міжнародній спільноти, що заплямує складну роботу, яку Україна вже зробила для боротьби з ухиленням від сплати податків і податковим шахрайством", - йдеться в листі, текст якого оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Facebook екс-заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

Наприкінці минулого року Кабінет Міністрів схвалив розпорядження президента, яким міністра фінансів Олександра Данилюка уповноважено на підписання Багатосторонньої конвенції з BEPS.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді, президент досі не підписав цього розпорядження, і Україна, відповідно, не змогла взяти участі в церемонії підписання документа, яка відбулося 24 січня в Парижі.

"Як відомо, ваш уряд узяв на себе зобов'язання з технічної підготовки всього необхідного для підписання багатосторонньої угоди і був готовий підписати її 24 січня. Проте мене поінформували, що документи, які уповноважують вашого міністра фінансів підписати документ від імені уряду, не були фіналізовані вчасно, щоб дозволити йому це зробити", - йдеться в листі, підписаному генеральним секретарем ОЕСР Анхелем Гурріа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА