19:31 12.02.2018

"Укрзалізниця" підписала перший договір на поставку дизельного палива із застосуванням формульного ціноутворення

2 хв читати
"Укрзалізниця" підписала перший договір на поставку дизельного палива із застосуванням формульного ціноутворення

ПАТ "Укрзалізниця" в понеділок, 12 лютого 2018 року підписала перший договір на поставку дизельного палива із застосуванням формульного ціноутворення.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", договір підписали голова філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ Віталій Цвігун і глава компанії "Анвітрейд" Світлана Ященко, в присутності голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова і заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Сьогодні значимий день не тільки в сфері закупівель, а й для такої великої компанії як "Укрзалізниця". Я думаю, що це стане новим стандартом роботи на ринку", - сказав М.Нефьодов.

Є.Кравцов в свою чергу додав, що завдяки цій першій закупівлі за формульною ціною, тільки з моменту котирування і до сьогоднішнього дня ПАТ заощадило 70 млн грн, оскільки початкова ціна була вищою, ніж сьогодні. "Нам нарешті вдалося зробити, спільно з МЕРТ і Кабміном те, чого ми не могли зробити протягом трьох років. Ми будемо повністю переходити на формульне ціноутворення при закупівлях палива", - констатував Є.Кравцов.

Він нагадав, що впродовж року "Укрзалізниця" закуповує палива на суму понад 7 млрд грн, і це є найбільшою статтею витрат ПАТ.

У свою чергу глава філії "ЦОП" Віталій Цвігун додав, що з компанією укладено два контракти на поставку 20 тис. тонн дизеля кожен. На момент перемоги - 30 січня, сума за першим контрактом становила 28,846 тис. грн за тонну, за другим - 28,649 тис грн за тонну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА