07:42 13.02.2018

Білий дім представив інфраструктурний план Трампа на $ 1,5 трлн

2 хв читати
Білий дім представив інфраструктурний план Трампа на $ 1,5 трлн

Білий дім оприлюднив план заходів, покликаний простимулювати нові інвестиції в інфраструктуру США на $ 1,5 трлн. Однак ініціативу, яка була однією з передвиборних обіцянок Трампа, можуть заблокувати демократи.

Адміністрація президента США Дональда Трампа представила довгоочікуваний "інфраструктурний план", покликаний привернути в найближче десятиліття як мінімум $ 1,5 трлн нових інвестицій в проекти модернізації інфраструктури - доріг, аеропортів та інших об'єктів - по всій країні. Документ на 52 сторінки серед іншого скорочує термін узгодження проектів до двох років, а також сприяє підвищенню кваліфікації працівників і збільшенню вкладень в розвиток сільської інфраструктури.

У ранковому твіті, який передував публікації, Трамп написав: "Це важливий тиждень для інфраструктури. Після $ 7 трлн дурних вкладень в Близький Схід пора почати інвестувати в НАШУ країну!". У своїх передвиборних виступах Трамп обіцяв представити план протягом 100 перших днів свого президентства, проте зробити цього не вдалося, так як Білий дім і конгрес зайнялися питаннями охорони здоров'я та податків, які визнали більш важливими.

Влада пропонує створити єдиний орган, відповідальний за підготовку екологічних експертиз проектів та видачу кінцевих дозволів, і обмежити час розгляду документів двома роками. Згідно з ініціативою, Міністерство внутрішніх ресурсів отримає право затверджувати прокладку нафтогазових трубопроводів по територіях, що знаходяться у віданні Управління національних парків. Проти останнього речення виступають природоохоронні організації. Зараз для затвердження інфраструктурних проектів потрібне схвалення конгресу, що призводить до суттєвих затримок, випливає з документа.

Однак затвердження інфраструктурного плану поки не гарантоване: демократи, без схвалення яких цього не станеться, вже виступили з критикою ініціативи через те, що вона не передбачає значних федеральних витрат, у той час як республіканці побоюються затверджувати законопроекти, які передбачають масштабні витрати, пише Bloomberg .

З $ 1,5 трлн нових інвестицій лише $ 200 млрд - кошти федерального бюджету. Решта $ 1,3 трлн, за задумом адміністрації, повинні будуть вкласти штати, влади на місцях, а також приватний сектор. При цьому навіть виділення $ 200 млрд залежить від скорочення фінансування діючих транспортних програм, пояснив агентству неназваний співробітник адміністрації. Додаткових доходів ініціатива президента не передбачає.

Багато демократів, без схвалення яких документ не пройде, вже назвали його "пустушкою", визнавши, що він і близько не передбачає тих коштів, які потрібні для вирішення поставлених перед країною завдань, пише Bloomberg. Республіканці, в свою чергу, побоюються затверджувати масштабні витрати перед проміжними виборами - голосування в листопаді 2018 року повністю оновить палату представників, а також третину складу сенату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА