12:27 13.02.2018

Силовики Індонезії зацікавилися перспективними розробками ОПК України

2 хв читати
Силовики Індонезії зацікавилися перспективними розробками ОПК України

Україна та Індонезія відпрацьовують плани із розширення ВТС, українські перспективні оборонні розробки, зокрема й БПЛА, броньовану автотехніку, оптико-електронне обладнання, стрілецьке озброєння і системи для забезпечення кібербезпеки можуть бути затребувані індонезійськими силовими структурами.

Як повідомляє прес-служба ДП "Спецтехноекспорт", під час лютневих переговорів у Києві із керівництвом Національної поліції Індонезії на чолі з начальником Нацполіції Тіто Карнавіаном (Tito Karnavian), індонезійській стороні було презентовано можливості співпраці з ОПК України і перспективні розробки українських оборонних підприємств .

Серед представлених розробок, зокрема, тепловізійні прилади компанії Thermal Vision Technologies, засоби особистого захисту компанії "Темп-3000", стрілецьке озброєння і аксесуари виробництва НВО "Форт", ТОВ "Хамонд" і ТОВ "Ата Гір", безпілотники повітряної розвідки компаній "Спайтек" і "Укрспецсістемс", наземний безпілотник "Фантом", а також продукція для кібербезпеки від компанії "МАТЕЗІС".

Окрему увагу представників індонезійської сторони приділили новим українським бронеавтомобілям "Варта-Новатор" і "Варта" виробництва компанії "Українська бронетехніка": глава Нацполіції Індонезії особисто протестував і високо оцінив ходові характеристики автотехніки в умовах бездоріжжя, зазначається в повідомленні.

Як зазначив глава "Спецтехноекспорту" Павло Барбул, за підсумками переговорів сторони підтвердили взаємну зацікавленість до подальшого розвитку двостороннього ВТС і домовилися про організацію випробувань частини представленої української оборонної продукції на території Індонезії за участю технічних фахівців.

Також за сприяння "Спецтехноекспорту" у рамках переговорів у Києві відбулася зустріч Т. Карнавіана з главою Національної поліції України Сергієм Князєвим. Під час зустрічі керівники силових відомств обмінялися досвідом функціонування правоохоронних органів двох держав, повідомляє прес-служба.

Індонезія належить до перспективних партнерів України із ВТС в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні: в активі двосторонньої ВТС поставки української бронетанкової та авіаційної техніки, а також ремонт і модернізація озброєнь на замовлення індонезійських військових.

У новій геополітичній ситуації Київ і Джакарта активізували діалог про нарощування ВТС: наразі індонезійська сторона виявляє інтерес до створення СП із виробництва керованих авіаційних ракет класу "повітря-повітря", у закупівлях перспективної української радіолокаційної техніки, а також нової української військово-транспортної авіатехніки .

У 2017 році в Індонезії розпочато експлуатацію пробної партії українських амфібійних БТР-4М, поставлених Україною в 2016 році для індонезійської морської піхоти в рамках укладеного у 2014 році контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА