16:38 13.02.2018

Київрада розірвала договір оренди ділянки під ЖК "Поділ-Град" на Воздвиженці

3 хв читати
Київрада розірвала договір оренди ділянки під ЖК "Поділ-Град" на Воздвиженці

Київська міська рада ухвалила рішення про розірвання договору з ТОВ "Фундація "Якісне житло" про оренду ділянок в урочищі Гончарі-Кожум'яки на вул. Воздвиженській, Гончарній, Дегтярній і Кожум'яцькій у Подільському районі Києва.

Відповідне рішення на засіданні 9 лютого підтримали 63 депутати Київради.

Девелопером будівництва житлового комплексу (РК) "Поділ-Град" на цій ділянці виступає Українська державна будівельна корпорація (УДБК) "Укрбуд". Проект передбачає будівництво житлових будинків бізнес-класу. Завершення будівництва заплановано на кінець 2019 року.

За даними судового реєстру, учасниками проекту ЖК "Поділ-Град" виступають ТОВ "Фундація "Якісне житло"(землекористувач), ТОВ "Укрбуд Девелопмент"(інвестор) і ТОВ "Північно-Український Будівельний Альянс"(генпідрядник).

"Ця земельна ділянка розташована в центральному історичному ареалі, на території заповідників "Стародавній Київ" та "Місто Володимира", також він є частиною території пам'ятки "Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро"(...) Однак забудовник не погодив належним чином історико-містобудівне обґрунтування цієї території, що є порушенням закону "Про охорону культурної спадщини", - пояснив депутат Київради від партії "Солідарність" Андрій Странніков на засіданні міськради.

За інформацією депутатів, цей ЖК є одним з комплексів, що зводить "Укрбуд" на території урочища Гончарі-Кожум'яки.

Зокрема, за даними КМДА про оренду ділянок у Києві, ТОВ "Фундація "Якісне житло" орендує ще 7 ділянок на Воздвиженці загальною площею 2,8 га.

Згідно з судовим держреєстром, Голосіївський райсуд заарештував три з цих ділянок площею 2,26 га у січні 2017 р. як речові докази у кримінальній справі. За матеріалами справи, прокуратура звинуватила УДБК "Укрбуд" у самовільному зайнятті цих ділянок.

Апеляційний суд у березні-2017 скасував арешт ділянок, пославшись на недостатність доказів.

ТОВ "Укрбуд Девелопмент" створене в 2004 році та займається девелопментом і супроводом проектів державної корпорації "Укрбуд".

У портфелі забудовника 20 житлових комплексів, введених в експлуатацію, і 24 - на різних стадіях реалізації.

Згідно з даними Єдиного держреєстру на лютий-2018, власником 100% ТОВ є "Базерт Девелопмент Елелпі" (Лондон, Англія). Кінцевим бенефіціаром зазначено Яну Левенець (в квітні-2017 були вказані Джанкарло Еспеджо і Хорхе Кастільйо).

Розмір статутного капіталу ТОВ становить 35,2 млн грн.

УДБК "Укрбуд" була створена Кабінетом Міністрів України у 1991 р. як правонаступник Міністерства будівництва УРСР. За даними на сайті корпорації, за 27 років компанія ввела в експлуатацію 55 житлових будинків загальною площею 830 тис. кв. м.

Згідно з держреєстром, "Укрбуд" належить компаніям "Інвест-будівництво", "Інвестиційна компанія "Укрбуд Інвест" і "Форвард Гранд"(усі - ТОВ, Київ). Гендиректором компанії є Олег Майборода. Кінцевими бенефіціарами зазначені Вікторія Гречана, Вадим Копач і Яна Левенець.

Статутний капітал підприємства - 50 тис. грн.

ТОВ "Фундація "Якісне житло"(Київ) зареєстровано в 2006 р. За даними держреєстру, власниками ТОВ є "Бутік київської нерухомості"(90%) і "ПГ-Сервіс"(обидва - ТОВ, Київ). Бенефіціари підприємства не зазначені, кінцевим бенефіціаром "ПГ-Сервіс" значиться Геннадій Поліщук (екс-перший заступник голови правління ПАТ "Трест" Київміськбуд-1", глава наглядової ради і кінцевий бенефіціар АТ "УкрКарт").

Статутний капітал ТОВ "Фундація"Якісне житло" становить 3 млн грн.

ТОВ "Північно-Український Будівельний Альянс" (Київ) зареєстровано в 2007 р. За даними Держреєстру, його власником є омпанія "Ніретта Бізнес Лтд" (Беліз), кінцевим бенефіціаром - Андрій Якусевич (за даними на порталі Верховної Ради, він є помічником нардепа та екс-президента "Укрбуду" Максима Микитася).

Статутний капітал становить 46 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА