07:47 14.02.2018

Європейські індекси знизилися у вівторок, подешевшали папери телекомунікаційних компаній

2 хв читати
Європейські індекси знизилися у вівторок, подешевшали папери телекомунікаційних компаній

Європейські фондові індекси знизилися у вівторок слідом за котируваннями акцій телекомунікаційних компаній.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 опустився за підсумками торгів на 0,6% - до 370,58 пункту.

Британський FTSE 100 втратив 0,1%, німецький DAX - 0,7%, французький CAC 40 - 0,6%, іспанський IBEX 35 - на 1,2%.

Італійський FTSE MIB впав на 1,4% через передвиборні побоювання. В очікуванні березневих виборів в Італії підтримати популістський рух "П'ять зірок" готові 27,3% виборців, свідчить опитування EMG Acqua для LA7 TV. Правлячу Демократичну партію вибрали 22,8%, партію "Вперед, Італія" колишнього прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі - 16,1%, "Північну лігу" - 13,9%. Таким чином, правоцентристська коаліція набирає 37,4%, лівоцентристська - 27,9%.

Збереження високої волатильності торгів показує, що заклопотаність інвесторів сигналами посилення інфляції і зростанням доходностей держоблігацій, що стала причиною різкого спаду на ринках за останні дні, нікуди не пішла, пише MarketWatch.

Акції Deutsche Telekom подешевшали на 2,4%, Altice - на 3,7%.

Ралі в гірничодобувному і туристичному секторах Європи виявилося недостатньо, щоб утримати зростання по всьому ринку.

Ринкова вартість німецького туроператора TUI AG підскочила на 1,6%. Компанія скоротила чистий збиток в першому фінкварталі (жовтень-грудень) до 99,6 млн євро з 117,5 млн євро роком раніше. Квартальна виручка збільшилася на 8%, до 3,55 млрд євро. Крім того, TUI підтвердила прогноз на поточний фінрік - зростання скоригованої EBITA на 10%.

Підвищення цін на золото і кольорові метали, включаючи мідь, на тлі ослаблення долара США підтримало інтерес до європейських гірничорудних і металургійних компаній. Курс цінних паперів Antofagasta піднявся на 0,3%, Glencore - на 2,5%, Rio Tinto - на 1,5%, Anglo American - на 1,7%.

Ціна паперів Kering SA, що управляє модними брендами, впала майже на 4%, не дивлячись на високі темпи зростання виручки і прибутку в четвертому кварталі та 2017 років році в цілому.

Негативом для британського ринку акцій стало зміцнення фунта стерлінгів після публікації даних про інфляцію в країні.

Споживчі ціни у Великій Британії в січні виросли на 3% в річному вираженні, як і в попередній місяць, повідомило Національне статистичне управління (ONS). Відносно грудня 2017 року ціни знизилися на 0,5%.

Аналітики в середньому очікували збільшення першого показника на 2,9% і падіння другого на 0,6%.

Лідерами зниження котирувань серед компаній британського FTSE 100 у вівторок стали BT Group (-2%), United Utilities Group (-3,1%) і Severn Trent (-3,4%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА