14:26 14.02.2018

В Україні стартував конкурс IT-проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge

2 хв читати

В Україні стартував найбільший національний конкурс інноваційних ідей та проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge, повідомили організатори конкурсу на прес-конференції в Києві у вівторок. "Конкурс має на меті залучити розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних для створення сервісів та продуктів", - зазначив голова Державного агентства з питань електронного урядування в Україні Олександр Риженко.

За його словами, урядом України за підтримки міжнародних партнерів ініційовано вже другий конкурс стартапів на базі відкритих даних. "Можливості відкритих даних безмежні як для підвищення прозорості та ефективності держави, так і розвитку економіки, - поваідомив він. - Саме тому напередодні Нового року Уряд схвалив оновлену Постанову № 835 - ми вдвічі розширили кількість наборів даних (з 301 до 600), що регулярно мають оприлюднюватися та оновлюватися органами влади".

Як зазначили організатори, одним із критеріїв відбору буде антикорупційний та соціальний вплив проекту, а також інноваційна ідея та її бізнес-потенціал.

Призовий фонд конкурсу становить 2 500 000 гривень.

Цього року конкурс в Україні відбувається вдруге і проходитиме у кілька етапів:

  • 14 лютого - 10 квітня – прийом заявок;
  • 10 квітня - 27 квітня – інтерв’ю з кандидатами;
  • 28-29 квітня – обрані кандидати будуть запрошені до Києва на 2-денний «інтенсивний вікенд», де працюватимуть над розробкою та вдосконаленням своїх ідей проекту з наставниками. Після цього експертне журі обере 20 фіналістів, які візьмуть участь у так званій «інкубаційній програмі»;
  • 14 травня - 10 вересня – 20 команд під час «інкубаційної програми» працюватимуть над розробкою готового продукту разом з менторами та експертами;
  • 13 вересня – учасники презентуватимуть свої роботи під час проведення Open Data Forum у Києві, після чого буде офіційно оголошено переможців другого національного конкурсу Open Data Challenge.

Детальніше про конкурс читайте на сайті: www.odc.in.ua.

Open Data Challenge – це міжнародний формат конкурсу для проектів на основі відкритих даних, створений Open Data Institute, провідною міжнародною інституцією, що займається пропагуванням відкритих даних у світі.

Open Data Challenge вперше стартував в Україні у 2017 році, зібравши понад 170 заявок з усієї України. Переможцями стали проекти «Відкритий ринок вугілля», «Суд на долоні» та «Штрафи UA», які розділили призовий фонд у 1 500 000 гривень.

Конкурс в Україні проводиться у рамках проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування України та у партнерстві з Фондом Східна Європа та 1991 Open Data Incubator.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА