19:50 15.02.2018

Україна в першій десятці найбільш "нещасних" економік світу за версією Bloomberg

2 хв читати
Україна в першій десятці найбільш "нещасних" економік світу за версією Bloomberg

"Найнещаснішою" економікою світу ось уже четвертий рік поспіль Bloomberg визнає Венесуелу. У першій десятці рейтингу три європейські держави - Україна, Іспанія і Греція

Bloomberg представив нову версію рейтингу найбільш "нещасних" економік світу - його очолила Венесуела. В цьому році в рейтинг, що формується на прогнозах щодо інфляції та безробіття на майбутній рік, увійшли 66 країн.

Індекс "нещастя" Венесуели дорівнює тисяча вісімсот сімдесят двом пунктам, країна визнається агентством найгіршою економікою світу четвертий рік поспіль. Причому в 2018 році ситуація в Венесуелі стане гірше як мінімум у три рази, прогнозує Bloomberg, так як в 2017 році Венесуела набрала 499,7 пункту.

Друге місце в рейтингу в 2018 році зайняла Південна Африка (1833,1 пункту), далі йдуть: Аргентина (1827,1 пункту), Єгипет (1826,4 пункту), Греція і Туреччина (по 1820,6 пункту), Україна (1817 , 8 пункту), Іспанія (1817,3 пункту), Бразилія (1815,8 пункту) і Саудівська Аравія (1815,4 пункту).

Україна піднялася в рейтингу до сьомої позиції з п'ятої; Іспанія зберегла за собою восьме місце; Єгипет, незважаючи на невисоке четверте місце, теж демонструє позитивну динаміку: в рейтингу на 2017 рік Єгипет посідав друге місце.

Статус найменш "нещасної" економіки світу отримав Таїланд, слідом за ним йде Сінгапур.

"Індекс  "нещастя" країни ґрунтується на старовинному уявленні про те, що низька інфляція і безробіття є показниками того, наскільки добре живеться резидентам економіки", - пише Bloomberg. У той же час постійно низькі ціни можуть бути ознакою поганого попиту, а надто низьке безробіття шкодить працівникам, які хочуть краще працевлаштуватися.

Результати відображають прогноз світової економіки, який залишається в цілому позитивним: в 2018 році очікується зростання світової економіки на 3,7%.

Як зазначає Bloomberg, найкращу динаміку зростання в рейтингу показала Мексика, наблизилася на 16 позицій до статусу найменш "нещасної" країни, Румунія, навпаки, опустилася на 16 місць, зайнявши 34-у позицію.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА