07:30 16.02.2018

Мінфін, Міненерговугілля і АМКУ відпрацьовують заходи щодо врегулювання питання з виплатою зарплат шахтарям

2 хв читати
Мінфін, Міненерговугілля і АМКУ відпрацьовують заходи щодо врегулювання питання з виплатою зарплат шахтарям

Міністерство фінансів України спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості та Антимонопольним комітетом України (АМКУ) відпрацьовують заходи щодо вирішення проблеми з боргами по виплаті заробітної плати шахтарям державних шахт.

Як повідомляється в четвер на сайті Мінфіну, Міністерство фінансів залучено до вирішення проблеми з боргами із зарплати шахтарям за дорученням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Відпрацьовуються невідкладні заходи для здійснення платежів.

У міністерстві підкреслили, що вранці 15 лютого одержали паспорт за відповідною бюджетною програмою від Міненерговугілля, затвердження якого є однією з необхідних умов для здійснення платежів Державною казначейською службою.

"Паспорт був розглянутий в екстреному порядку і вже затверджений", - додали в Мінфіні.

Обсяг необхідного фінансування відзначається в паспортній програмі Міненерговугілля. "До моменту її подачі до Мінфіну відомство не має даних про суму коштів, яка повинна бути спрямована на виплату заробітної плати шахтарям", відзначено в повідомленні.

"Ситуація із заборгованістю по виплатах заробітних плат шахтарям неприпустима. Мінфін підключився, щоб допомогти вирішити проблему в екстреному режимі", - зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

В інформації підкреслюється, що наразі Міненерговугілля відпрацьовує проблемні питання з Антимонопольним комітетом, щоб "якомога швидше врегулювати ситуацію і здійснити платежі".

У Мінфіні нагадали, що в держбюджеті-2018 передбачено 1,3 млрд грн на бюджетну програму "Проведення заходів щодо забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції і подальшого реформування державного сектора вугільної промисловості".

"У той же час, щоб уникнути таких критичних ситуації в майбутньому, Мінфін ще раз наголошує на необхідності неухильного дотримання головними розпорядниками коштів строків подання паспортів бюджетних програм до Міністерства фінансів України та відповідального підходу до їх формування. Зараз фінансування всіх бюджетних програм, згідно яких не були затверджені паспорти до 15 лютого, припинено згідно з вимогою закону", - підсумували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА