12:48 19.02.2018

В Україні майже 87% посівів озимих перебувають у хорошому та задовільному стані

2 хв читати
В Україні майже 87% посівів озимих перебувають у хорошому та задовільному стані

 В Україні майже 6,3 млн га (87%) площ під озимими зерновими культурами перебувають у хорошому та задовільному стані, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Згідно з повідомленням, станом на середину лютого в слабкому та розрідженому стані перебувають 971 тис. га (13%) площ під озимими з 7,3 млн га (99,6% до посіяних), які зійшли.

За словами заступника міністра, сходи озимого рапсу отримано на 99% площ до посіяних 1 млн га, з них у хорошому та задовільному стані 884,6 тис. га (89%), у слабкому та розрідженому стані - 110 тис. га (11%).

"Дані не остаточні, подальший стан посівів залежатиме від погодних умов. Але можемо дати попередній обережний прогноз, що перезимівля минула успішно, без значних втрат", - написав М.Мартинюк.

Він зазначив, що за попередніми даними з регіонів посівна площа під урожай 2018 року зіставна з минулорічною і очікується в межах 27,2 млн га. З них під зерновими культурами - 14,6 млн га (54%), що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозміні.

"Структура посівних площ цього року буде показовою в частині культур, щодо яких парламент скасував відшкодування ПДВ при експорті. Однак враховуючи, що ці культури є одними з найбільш рентабельних у рослинництві, дозволю собі дуже обережний прогноз, що негативної динаміки щодо них ми не побачимо", - зауважив М.Мартинюк.

Як повідомлялося з посиланням на попередні дані Держстату, врожай зернових в Україні в 2017 році становив 61,28 млн т (зібраний із площі 14,6 млн га), що на 4,7 млн тонн нижче за показник 2016 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА