20:11 20.02.2018

Акціонери "Кузні на Рибальському" схвалили залучення великого кредиту

2 хв читати
Акціонери "Кузні на Рибальському" схвалили залучення великого кредиту

Акціонери ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) на позачергових зборах акціонерів у вівторок схвалили залучення компанією кредиту, йдеться в офіційному повідомленні компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР.

Розмір і цільове призначення залучуваного кредиту в повідомленні не уточнюються.

Згідно з повідомленням, ринкова вартість майна або послуг, що є предметом угоди, визначена відповідно до законодавства, оцінюється в 528,98 млн грн.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення. Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу є ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ).

У 1991-2002 рр. на потужностях суднозаводу побудований корвет ВМСУ "Тернопіль", із 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони.

За даними з відкритих джерел, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких 40-мм гранатомет УАГ-40 з вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Також завод бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

У 2016 році уряд надав ПАТ "Ленкузня" право на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році з урахуванням перейменування підприємства в ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" його повноваження спецекспортера було продовжено терміном до 1 січня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА