12:37 21.02.2018

Мінфін планує в найближчі роки залучити в Ощадбанк і Укрексімбанк міноритарні інвестиції від МФО

2 хв читати
Мінфін планує в найближчі роки залучити в Ощадбанк і Укрексімбанк міноритарні інвестиції від МФО

Міністерство фінансів України планує в найближчі роки залучити в державні Ощадбанк та Укрексімбанк (обидва - Київ) міноритарні інвестиції від міжнародної фінансової організації (МФО).

Відповідні плани закріплені в оновленій стратегії реформування державного банківського сектора, представленої відомством під час засідання Кабінету Міністрів у середу.

Документ передбачає, що інвестиції в Укрексімбанк будуть залучені до кінця 2019 року обсягом до 20% статутного капіталу фінустанови.

Щодо Ощадбанку планується до кінця 2020 року продати МФО 20% акцій банку і до кінця 2022 року вивести банк на IPO (initial public offering), під час якого планується розмістити 25% акцій.

Як повідомлялося, рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) 4. жовтня 2017 року ухвалила рішення про надання Ощадбанку кредитної лінії на суму EUR50 млн у рамках програми торгового фінансування (TFP).

Проект здійснюється в рамках більш широких зусиль, спрямованих на сприяння комерціалізації та підготовку Ощадбанку для подальшої приватизації в контексті програми реформування державних банків, яка розроблена і реалізується урядом України.

Передбачається, що робота з Ощадбанком передбачатиме кілька етапів фінансування і технічної співпраці протягом періоду до п'яти років, починаючи з проекту TFP і пов'язаного з ним технічної співпраці. Наступні етапи більш широкої співпраці в рамках підготовки до приватизації пов'язані і обумовлені прогресом удосконалення корпоративного управління; комерціалізації операцій і операційною перебудовою (overhaul) Ощадбанку.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (222,15 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА