12:30 21.02.2018

НБУ вважає за доцільне продовжити санкції до банків із російським держкапіталом

1 хв читати
НБУ вважає за доцільне продовжити санкції до банків із російським держкапіталом

Національний банк України (НБУ) вважає за доцільне продовжити санкції, що закінчуються 16 березня, до банків із російським державним капіталом, повідомив директор департаменту фінансової стабільності центробанку Віталій Ваврищук.

"Так, є потреба продовжити", - відповів він на відповідне запитання журналістів під час прес-конференції в Києві в середу.

В.Ваврищук при цьому зазначив, що присутність банків із російським держкапіталом скорочується у банківському секторі практично за всіма показниками.

"По-суті, я думаю, що це питання лише часу, коли банки з російським капіталом залишать український ринок... Ми дуже чітко бачимо, що російський державний капітал повністю покине український банківський сектор", - сказав він.

За його словами, вихід із ринку може відбуватися не лише за допомогою продажу фінустанов, а й шляхом стискання балансів, закриття відділень, про що нещодавно заявив один із російських банків.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко за пропозицією Нацбанку 16 березня 2017 року ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про застосування терміном на рік санкцій до п'яти банків із російським капіталом: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк, ПІБ), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" у частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних із ними осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА