13:49 21.02.2018

Перший віце-прем'єр наполягає на посиленні ролі держбанків у розвитку економіки

1 хв читати
Перший віце-прем'єр наполягає на посиленні ролі держбанків у розвитку економіки

Перший віце-прем'єр Степан Кубів виступає за посилення ролі державних банків у розвитку економіки України у рамках оновленої стратегії реформування державного банківського сектора.

"Кожен сам оцінює, що це (стратегія - ІФ) дасть державі, насамперед людям. Головна суть цього документа - повернення довіри до банківської системи України, посилення її ролі в розвитку економіки країни", - сказав він на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

На думку віце-прем'єра, державні банки мають бути інструментом уряду у рамках дій щодо скорочення бюджетного дефіциту та зниження інфляції. Зокрема, вони мають виступати певним модератором поліпшення ринкових очікувань щодо зростання економіки, а також стимулювати розвиток економіки.

"Сьогодні не можна говорити лише про монетарну або бюджетну політику. На базі цих банків ми маємо формувати нетрадиційну комбінацію монетарної та бюджетної політики", - наголосив С.Кубів.

Віце-прем'єр при цьому виступає за розширення ролі держави в політиці кредитування держбанків.

"Загальні напрями кредитного та монетарного стимулювання держбанків мають бути відкритими, професійними, спрямованими на розвиток саме довіри до банківської системи і розвитку економіки. Відновлення кредитування - це дуже важливий аспект", - сказав він.

Говорячи про представлену Міністерством фінансів на засіданні уряду стратегію, С.Кубів зазначив, що документ затверджується протокольним дорученням.

"Форма ухвалення сьогоднішнього рішення - це протокольне доручення", - сказав перший віце-прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА