14:27 21.02.2018

Данилюк заявляє про необхідність делегувати функції облаштування митних пунктів місцевим органам влади

1 хв читати
Данилюк заявляє про необхідність делегувати функції облаштування митних пунктів місцевим органам влади

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що вбачає необхідність делегувати будівництво інфраструктурних проектів на українському кордоні місцевим органам влади замість Державної фіскальної служби (ДФС).

"ДФС не повинна будувати митниці. Це що, будівельна компанія? Це не є характерною функцією для ДФС. Вони зацікавлені лише з точки зору своїх інтересів... Хто це може зробити краще, ніж місцева влада?", - сказав він на прес-брифінгу в Києві в середу, відповідаючи на запитання журналістів про інформацію щодо припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на українському кордоні.

Раніше ДФС спростувала таку інформацію, що з'явилася в іноземних ЗМІ. Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі також визнав, що в реалізації проекту ЄС із модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною є труднощі, проте ЄС не ухвалював рішення згортати цей проект.

Як повідомлялося, у вівторок Reuters повідомило, що ЄС згортає програму допомоги Україні, у рамках якої він був готовий виділити EUR29,2 млн на модернізацію шести пунктів пропуску на кордоні з Румунією, Словаччиною, Угорщиною та Польщею.

У ДФС, у свою чергу, зазначили, що в листопаді-грудні 2017 року відомство направило фінальний звіт про стан реалізації проектів до Спільного технічного секретаріату ЄС, очікується зворотна інформація. "Враховуючи це, говорити про припинення проектів і необхідність повернення коштів передчасно і некоректно", - наголосила ДФС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА