16:51 21.02.2018

На ЧАЕС демонтували частину легкої покрівлі машзалу блоку №4

1 хв читати
На ЧАЕС демонтували частину легкої покрівлі машзалу блоку №4

На Чорнобильській атомній електростанції (АЕС) демонтували частину легкої покрівлі машинного залу блоку №4 для забезпечення належної роботи протипожежних систем, повідомила прес-служба державного спеціалізованого підприємства (ДСП) "ЧАЕС"

"Покрівля машзалу 4 енергоблоку ЧАЕС має два шари: доаварійний і встановлений після аварії захисний металевий шар... На сьогодні демонтовано всю площу післяаварійної покрівлі, визначеної проектом (не вся легка покрівля, а її ділянки через кожні 12 м - ІФ). Зараз триває розподіл демонтованих конструкцій на фрагменти, дезактивація і вивезення їх на спеціально облаштовані майданчики для зберігання", - йдеться в повідомленні.

Необхідність демонтажу фрагментів легкої покрівлі машзалу виникла, оскільки дослідження показали: доаварійні покрівлі (що під нею) є одним з найбільш пожежонебезпечних елементів під аркою "Нового безпечного конфайменту".

"Щоб уникнути надзвичайних ситуацій, там буде встановлено систему виявлення і гасіння пожеж: тепловізори, піногенератори, інше обладнання, що забезпечує її функціонування... Для того, щоб система ефективно спрацювала під час пожежі, необхідно було вилучити післяаварійний металевий шар покрівлі. Це відкриє пінній суміші доступ до потенційного джерела загоряння", - пояснили в прес-службі ДСП.

Як повідомлялося, під час робіт із демонтажу післяаварійної легкої покрівлі машинного залу блоку №4 Чорнобильської АЕС у грудні 2017 року не було виявлено уламків у 1986 році вертольота Мі-8.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА