15:53 22.02.2018

Омелян анонсував створення тестового майданчика проекту Hyperloop у Дніпрі

2 хв читати
Омелян анонсував створення тестового майданчика проекту Hyperloop у Дніпрі

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про створення Центру транспортних інновацій і тестового майданчика для реалізації проекту Hyperloop в Україні.

"Ми засновуємо Центр транспортних інновацій Hype.ua, який має створити перший тестовий майданчик у Дніпрі", - сказав міністр інфраструктури під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, до ініціативи приєдналися Національна академія наук України (НАНУ), держконцерн "Укроборонпром", Каховський завод електрозварювального устаткування та інші.

"Поки що немає остаточної моделі, як функціонуватиме Hyperloop One у всьому світі. Тому ми раді, що приєднуємося до проекту на цьому рівні", - зазначив міністр.

За його словами, вже цього року міністерство очікує отримати наукову оцінку проекту НАН, а в 2019 році має намір запустити тестовий майданчик, тобто перейти до другого етапу реалізації проекту. Після тестової стадії міністерство має намір розпочати будівництво. При цьому міністр уточнив, що розраховує на приватні інвестиції.

"Цей проект однозначно має сенс в Україні. Упевнений, ми знайдемо інвесторів, готових вкласти кошти в цей проект", - сказав він, зауваживши, що, за попередніми підрахунками, спорудження такого транспорту обійдеться у кілька разів дешевше за високошвидкісні залізничні сполучення.

За словами О.Омеляна, розглядається варіант і пасажирських, і контейнерних перевезень.

Як уточнив голова "Укроборонпрому", за попередніми підрахунками, будівництво інфраструктури без рухомого складу обійдеться більш ніж у $3 млрд.

Як повідомлялося, 21 лютого на веб-сайті міністерства з'явився анонс "Hyperloop в Україні" без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook В.Омелян коротко написав: "Really. Inception" (Насправді. Початок).

Водночас Україна не значиться серед країн, які розглядалися для цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.

Hyperloop - проект вакуумного поїзда, запропонований у 2012-2013 рр. американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. Наразі проект нереалізований. Найбільшу активність у його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One та HTT.

Крім того, днями стало відомо, що штат Махараштра (Індія) оголосив про намір побудувати Hyperloop між двома містами і підписав історичну угоду з Virgin Hyperloop One. Розроблений маршрут сполучить центральну Пуну, міжнародний аеропорт Наві Мумбаї та Мумбаї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА