15:57 22.02.2018

Проведення міжнародного фінаудиту "Укроборонпрому" сприятиме поглибленню співпраці України з НАТО

2 хв читати
Проведення міжнародного фінаудиту "Укроборонпрому" сприятиме поглибленню співпраці України з НАТО

 Співпрацю України з НАТО в оборонній сфері буде поглиблено і заявлені плани про проведення міжнародного аудиту держконцерну "Укроборонпром" сприятимуть цьому процесу, переконаний представник США, який увійшов до складу наглядової ради "Укроборонпрому" Ентоні Тетер (Anthony Tether).

Як повідомляє в четвер прес-служба держконцерну, Е.Тетер, який до свого входження до наглядової ради "Укроборонпрому" 21 лютого півтора року обіймав посаду зарубіжного радника з питань довгострокового розвитку "Укроборонпрому", а до цього очолював Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA , 2001-2009 рр.), висловив тверде переконання, що співпраця України з Північноатлантичним альянсом в оборонній сфері "абсолютно точно буде поглиблено". При цьому він наголосив, що цьому сприятиме проведення запланованого аудиту "Укроборонпрому".

У цьому ключі він назвав три моменти міжнародного аудиту: операційний аудит (аналіз управління компаніями, що входять до концерну), оцінка реальної фінансової можливості і чіткий фінансовий облік, і головне - імплементація результатів цього аналізу компаній на основі перших двох позицій.

Е.Тетер також повідомив, що найближчим часом буде проведено міжнародний аудит усіх 134 компаній, що входять до складу "Укроборонпрому". Аудит буде проведено за згодою наглядової ради концерну визнаною у світі компанією за відритою процедурою відбору аудитора.

"Буде обрано велику міжнародну компанію, що робитиме це для багатьох компаній у світі. Таку, що має досвід цих перевірок в оборонній промисловості", - додав член наглядової ради українського концерну.

Як повідомлялося, в 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани із переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани із проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій.

Згідно з озвученими раніше держконцерном оцінками, "Укроборонпром" планує завершити фінаудит і поетапну реструктуризацію до 2020 року.

21 лютого 2018 року наглядова рада "Укроборонпрому" на засіданні схвалила проведення незалежного фінансового аудиту держконцерну за участю міжнародних аудиторських компаній. Під час засідання наглядової ради були схвалені, зокрема, техзавдання і графік фінаудиту. Фінансування міжнародного фінаудиту держконцерну забезпечить уряд США. Термінів оприлюднення підсумків тендера, а також планові терміни завершення міжнародного фінаудиту держконцерну в повідомленні не уточнюють.

Увечері того ж дня стало відомо про входження Е.Тетера до складу наглядової ради "Укроборонпрому", а президент України Петро Порошенко висловив переконання, що участь американського представника в наглядовій раді сприятиме прозорості, відкритості та ефективності відомства. "Це символ ефективної співпраці між українськими та американськими партнерами", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА