17:38 22.02.2018

Прокуратура розслідує махінації з документами з боку співробітників архітектурно-будівельної інспекції Києва

1 хв читати
Прокуратура розслідує махінації з документами з боку співробітників архітектурно-будівельної інспекції Києва

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві, а також підробку і використання підроблених документів, що призвело до несплати пайової участі і збитку київській громаді.

"Встановлено, що в 2014 році ТОВ "Укропткульттовари" подало в департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві низку декларацій про готовність до експлуатації об'єктів "Реконструкція приміщень офісно-складських будівель з прибудовою багатофункціонального соціально-громадського комплексу за адресою: провулок Охтирський, 7 в Києві", - написав про цю справу речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на сторінці в Фейсбуці.

При цьому договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту забудовником до сих пір не укладено.

З урахуванням відомостей, зазначених у деклараціях про готовність об'єктів до експлуатації, департамент економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації здійснив розрахунок розмірів пайового внеску, який повинен становити загалом 5,408 млн грн.

Водночас посадові особи Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві не перевірили достовірність даних, наведених у деклараціях про готовність об'єктів до експлуатації, внаслідок чого завдано значних збитків територіальній громаді Києва, що виразилося в несплаті пайової участі, вказав О.Лисенко.

22 лютого слідчі Генпрокуратури спільно зі співробітниками Нацполіції проводять огляд у вищезгаданих приміщеннях для збору доказів у кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА