18:51 22.02.2018

Новий глава "Укроборонпрому" Букін планує оптимізацію управлінського апарату держконцерну

2 хв читати
Новий глава "Укроборонпрому" Букін планує оптимізацію управлінського апарату держконцерну

Державний концерн "Укробронпром" вже найближчим часом очікують кадрові ротації і оптимізація управлінського апарату, повідомив новопризначений гендиректор держконцерну Павло Букін.

"Будуть зміни управлінського апарату, оптимізація, скорочення управлінського апарату. Я хочу, щоб підприємство відчуло "додану вартість" від органів управління", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

П.Букін підтвердив, що планує кадрові ротації: "Кадрові зміни однозначно будуть", - повідомив він, зазначивши, що "не готовий називати якісь прізвища".

Відповідаючи на питання про економіку "Укроборонпрому", глава держконцерну сказав: "Економічний стан покращився, що показує загальнодоступна статистика, середня заробітна плата на підприємствах підвищилася. Однак є простір для розвитку".

При цьому він уточнив, що на сьогодні основний дохід "Укроборонпрому" - це експорт оборонної продукції і послуг: "10-15%, якщо говорити в загальних цифрах, це державне оборонне замовлення, 85% - експортні поставки", - сказав він.

Як повідомлялося, 21 лютого президент П.Порошенко призначив своїм указом главою держконцерну "Укроборонпром" гендиректора держкомпанії "Укрспецекспорт" Павла Букіна замість Романа Романова, який подав у відставку (очолював держконцерн з липня 2014 року).

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укспецекспорт" і її дочірні підприємства. Відповідно до прийнятого ВР у червні 2011 року закону України, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Згідно з оперативними даними держконцерну, сумарний чистий прибуток підприємств-учасників "Укроборонпрому" за підсумками 2017 року становив 1,5 млрд грн, сумарний чистий дохід - 28 млрд грн. Порівняльні дані і повний фінрезультат за 2016 рік концерн не оприлюднюється.

П.Букін - виходець із системи ВТС і держкомпанії "Укрспецекспорт". З квітня 2015 р. - в.о. гендиректора, з лютого 2016 року - гендиректор держкомпанії "Укрспецекспорт". У 2012-2013 рр. - заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА