21:24 23.02.2018

ЄС доведеться не тільки збільшити внески в союзний бюджет, але і заповнити "діру" від виходу Великої Британії

1 хв читати
ЄС доведеться не тільки збільшити внески в союзний бюджет, але і заповнити "діру" від виходу Великої Британії

Учасники неформального саміту в Брюсселі в п'ятницю погодилися, щоб ЄС витрачав більше на боротьбу проти незаконної імміграції, на забезпечення безпеки і оборони, на університетську програму "Еразм плюс", заявив голова Європейської ради Дональд Туск.

"Керівники нагадали важливість політики згуртування, спільної сільськогосподарської політики, інвестицій в дослідження, інновації та розвиток і в загальноєвропейські інфраструктури. Очевидно, що пріоритети пов'язані з обсягом бюджету. В зв'язку з цим нам доведеться заповнити "діру" в доходах, заподіяну Brexit", - сказав Д.Туск на прес-конференції після саміту.

За його словами, незважаючи на розбіжності, всі європейські керівники готові працювати над модернізацією довгострокового бюджету ЄС на період після 2020 року.

"Деякі з них готові внести підвищений внесок в бюджетний план після 2020 року. Що стосується календаря переговорів, ми домовилися спробувати прискорити роботу (над бюджетом - ІФ) в порівнянні з попередніми переговорами", - зазначив глава Євроради.

При цьому він вказав на складність завдання. Як тільки Єврокомісія представить свої пропозиції щодо бюджету, Європейська рада займеться аналізом ситуації, пояснив Д.Туск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА