17:35 28.02.2018

Президент наголошує на необхідності створення в Україні енергетичної біржі

2 хв читати
Президент наголошує на необхідності створення в Україні енергетичної біржі

 Президент Петро Порошенко наголошує на важливості створення в Україні енергетичної біржі для зміцнення енергетичної незалежності держави.

"Якою я бачу ситуацію із формування цін на будь-які енергетичні активи, газ, "Баумгартен +", або інший "хаб +", оскільки саме в угоді з Міжнародним валютним фондом записано "імпортний паритет". "Імпортний паритет"- це орієнтація на біржу. Не подобається "Роттердам +", запропонуйте "Варшаву +", "Бремен +". Мені не те, не те, не те не подобається, я вважаю, що в Україні має бути створена енергетична біржа. Вважаю, що в Україні має бути створена енергетична біржа. Ми маємо обрати: або у нас комунізм соціалізм і ціни будуть приводитися, як вони приводилися зверху, чиновником ..., або визначатимуться ринком - попитом і пропозицією, з урахуванням імпортних поставок. Упевнений, біржу необхідно створити", - сказав він на прес-конференції "Виклики - 2018" у середу в Києві.

Загалом, за словами П.Порошенка, держава має відсторонитися від регулювання цін.

"Якщо в одного виробника собівартість вища, в іншого - нижча, то не повинен чиновник будь-якого рангу регулювати ціни на цукор, бензин або на м'ясо. Це лише призводить до галопуючої інфляції або неконтрольованого зростання цін", - сказав президент.

Як повідомлялося, група народних депутатів на початку вересня 2017 року зареєструвала у Верховній Раді проект закону "Про ринок капіталу та регульовані ринки" (№7055), який визначає умови для створення в країні повноцінного ринку товарних деривативів.

Днем раніше Верховна Рада цей відправила проект закону на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи. Відповідне рішення з другої спроби підтримали 243 народні депутати на голосуванні 27 лютого 2018 року.

Водночас законопроект не набрав достатньої кількості голосів ні для проходження першого читання, ні для підготовки до повторного першого читання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА