17:42 28.02.2018

Порошенко готовий внести до ВР законопроект про податок на виведений капітал

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко готовий внести до Верховної Ради законопроект про податок на виведений капітал, а також просить уряд урахувати пропозиції про продовження мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу.

"Готовий до внесення до парламенту законопроекту про податок на виведений капітал замість податку на прибуток, тому що податок на прибуток на сьогодні єдиний, при обчисленні якого залишається дуже великий простір для свавілля з боку перевіряючих податкових органів", - сказав П.Порошенко на прес-конференції "Виклики-2018" у середу в Києві.

"Я пропоную, щоб обкладалася податками лише та частина, яка ... не спрямовується на розширення виробництва. Це буде дуже сильнодіюча ін'єкція для економічного зростання і потужна вакцина від корупції", - підсумував президент.

За словами президента, концепція законопроектів про Національне бюро фінансової безпеки і про податок на виведений капітал обговорювалася на зустрічах із бізнесом спільно з урядом.

"Я озвучив ініціативу про продовження мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу. В уряді, на жаль, поки що зволікають із цим. Але я звертаюся до уряду, щоб урахували ці мої пропозиції. Ми маємо зробити кроки, щоб підвівся на ноги середній клас, по якому найсильніше вдарили випробування останніх років", - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, раніше П.Порошенко назвав заміну податку на прибуток податком на виведений капітал одним із пріоритетів на 2018 рік. Згідно із законопроектом, ставки податку на виведений капітал становитимуть 15% для дивідендів і 20% для прирівняних платежів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА