17:57 28.02.2018

Співпраця України та МВФ будується на компромісах - Порошенко

2 хв читати
Співпраця України та МВФ будується на компромісах - Порошенко

Співпраця між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ) будується на спільних компромісних домовленостях, зазначає глава держави Петро Порошенко.

"Я справді не залучений у переговорний процес із МВФ, але маю регулярні зустрічі з нашими великими друзями - з пані Крістін Лагард (глава фонду - ІФ) і паном Девідом Ліптоном (перший заступник голови фонду - ІФ). Як президент незалежної держави не дозволю, щоб хтось нам щось диктував, це все є предметом компромісу", - сказав він на прес-конференції "Виклики-2018" у Києві в середу.

При цьому П.Порошенко зазначив, що саме він звернувся до парламенту щодо направлення до Венеціанської комісії законопроекту про Антикорупційний суд.

"Хочу наголосити: законопроект я вніс наступного дня після того, як був відкликаний попередній. Хочу підкреслити: парламент може внести туди будь-які зміни під час підготовки його до другого читання", - сказав президент.

"Я перший український президент, за час якого маємо вже п'ятий транш МВФ. Транші МВФ надходять в Україну тоді, коли ми виконуємо меморандум", - наголосив П.Порошенко, додавши, що залишається оптимістичним щодо співпраці України та МВФ.

При цьому він зазначає, що умови надання траншів диктуються не стороною МВФ, а прописуються в Україні. "Транші МВФ надходять в Україну тоді, коли ми виконуємо меморандум. Але в усі часи меморандуми писалися в Україні, підпису МВФ там немає. Там є підпис голови Нацбанку, міністра фінансів, прем'єр-міністра та зобов'язання президента, коли він підписує, що в разі, коли буде ухвалено закон або закони, які виходитимуть за межі досягнутих домовленостей, то президент скористається правом вето. І все ... Як президент суверенної незалежної держави, я ніколи не дозволяв і зараз не дозволю, щоб нам хтось щось диктував", - зазначив П.Порошенко.

"Я залишаюся оптимістом щодо співпраці з МВФ", - резюмував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА