11:33 01.03.2018

Україна знизила заявку на імпорт газу з боку Словаччини з березня вп'ятеро

2 хв читати
Україна знизила заявку на імпорт газу з боку Словаччини з березня вп'ятеро

Україна знизила заявку на імпорт природного газу з боку Словаччини з 1 березня уп'ятеро - до 2,5 млн куб. м порівняно з імпортом 12,5-12,9 млн куб. м в останні дні лютого, свідчать дані словацького газотранспортного оператора Eustream.

Раніше у "Газпромі" повідомили, що НАК "Нафтогаз України" здійснив передоплату для відновлення поставок російського газу з березня. Водночас "Газпром" повернув гроші, заявивши, що це пов'язано з відсутністю узгодженої додаткової угоди до чинного контракту.

"Очевидно, що поставки газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз України" не здійснюватимуться", - сказав заступник голова правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Напередодні завершилася багаторічна суперечка між компаніями в Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" має доплатити НАК $2,56 млрд.

"Нафтогаз України" з лютого відмовився від імпорту газу з боку Європи, але на період холодів наприкінці лютого відновив імпорт газу на західному кордоні країни.

Ураїна в 2017 році збільшила імпорт природного газу на 26,8% (на 2 млрд 971,7 млн куб. м) порівняно з 2016 роком - до 14 млрд 50,1 млн куб. м. У січні 2018 року імпорт газу Україною скоротився на 44,8% (на 651,6 млн куб. м) порівняно з аналогічним місяцем 2017 року - до 801,5 млн куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА