07:53 02.03.2018

Ціна на нафту Brent зросла до $ 63,89 за барель

2 хв читати
Ціна на нафту Brent зросла до $ 63,89 за барель

Ціни на нафту незначно коливаються в п'ятницю і завершують тиждень зниженням на тлі побоювань з приводу зростання видобутку сланцевої нафти в США.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures  в п'ятницю збільшилася на $ 0,06 (0,09%) - до $ 63,89 за барель. У четвер контракти подешевшали на $ 0,9 (1,39%) - до $ 63,83 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до цього часу на $ 0,05 (0,08%) - до $ 60,94 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти знизилися в ціні на $ 0,65 (1,05%) - до $ 60,99 за барель.

З початку цього тижня Brent подешевшала на 4,7%, WTI - на 4%.

Дані міністерства енергетики США, опубліковані раніше на цьому тижні, вказали на зростання видобутку нафти в країні до чергового рекорду. Обсяг видобутку збільшився за тиждень на 13 тис. барелів на добу (б / д) - до 10,283 млн б / д.

"Підвищуються побоювання, що зростання видобутку лише в США може привести нафтовий ринок від збалансованого стану до профіциту", - відзначає співавтор Sevens Report Тайлер Річі.

"У 2018 році темпи зростання видобутку нафти в США можуть скласти 3 млн б / д - це втричі вище прогнозованого міністерством енергетики підйому (1 млн б / д). При таких темпах нарощування видобутку виробництво нафти в США до кінця цього року може перевищити 13 млн б / д", - говорить Т.Річі.

"Настільки істотне зростання зведе нанівець глобальне збільшення попиту, яке, як очікується, буде лише помірним, - цитує експерта MarketWatch. - Це спровокує різкий "ведмежий" тренд на нафтовому ринку, другий за останні п'ять років".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА